TATA, PREDAJ SE, DOĐI KOD NAS: Zoran pucao po dvorištu, pretio policiji bombama, sin (8) ga molio da se smiri!
Foto: Public

drama u Belom Manastiru

TATA, PREDAJ SE, DOĐI KOD NAS: Zoran pucao po dvorištu, pretio policiji bombama, sin (8) ga molio da se smiri!

Hteo je da se ubije zbog komšija!

Objavljeno:

Prava drama odigrala se u Belom Manastiru nakon što se Zoran Seleš (35) zabarikadirao u kuću preteći da će da ubije sebe i sve oko sebe!

"Tata, predaj se, dođi kod nas", vikao je osmogodišnji dečak svom ocu Zoranu Selešu (35) koji se u subotu naveče zabarikadirao u porodičnu kuću u Belom Manastriru i pretio policiji bombama.

Na mirnu predaju dozivali su ga i njegov otac, majka i supruga, na što je Seleš odvraćao pucnjima iz oružja u vazduh, a oko 20 sati i bacanjem bombe u dvorište.

Pripadnici osječke interventne policije od 19 sati naveče pregovarali su sa naoružanim Selešom kako bi ga privoleli da se preda. To je na kraju učinio oko 3 sata ujutro i odmah je odveden na psihijatriju.

Kako prenose hrvatski mediji, Zoran je u petak popodne uzeo vazdušnu pušku, seo na prag svog stana i pucao preko dvorišta u vrata svoje šupe. To je videla i čula njegova komšinica Marija Bermanec (62) koja je, kao i puno puta do tada, pozvala policiju.

Patrola policije došla je da porazgovara sa Zoranom, a kako je on bio drzak i svađalački raspoložen odveli su ga u stanicu i odredili mu pritvor od 24 sata. Prilikom pretresa kuće, policija nije pronašla nikakvo oružje, ali su Zoranu zaplenili vazdušnu pušku. Idućeg dana, u subotu, Zoran je pušten kući.

- Čim je seo za sto da ruča, opet je u dvorište došla policijska patrola.

Komšinica ih je pozvala i rekla im da je on došao i da zlostavlja ženu i decu. Kad je video policiju, odjednom je pukao. Valjda mu je prekipelo. Izvukao je odnekud drugu pušku i zapucao prema policiji koja je došla na intervenciju. Policajci su pobegli trčeći iz dvorišta, a komšije su se sakrile. Odjednom je nastao cirkus. Zoran je k meni poslao ženu i decu, da ne gledaju sve to. Tek onda sam saznao šta se događa. Krenuo sam ka njemu da ga smirim. Tada su već stigli i drugi policajci naoružani puškama, ali on je izašao u dvorište, video sve nas, podigao ruku u kojoj je bila bomba i rekao da će sve razneti, a potom je bacio bombu. Znam da su tada policajci mogli da ga ubiju, imali su svako pravo na to, ali zahvalan sam što nisu jer Zoran tada nije bio pri sebi - kaže kroz suze Zoranov otac Vladimir i dodaje da se njegov sin već godinama leči od poremećaja ličnosti. Patio je od depresije, a katkad je, kaže Vladimir, znao da bude i agresivan.

- Ponekad nije hteo da pije lekove, jer su ga uspavljivali, a on je hteo da radi - tvrdi Vladimir i dodaje da mu sin nije bio problematičan sve dok se nije doselio u zgradu u kojoj trenutno živi.

- Otkako su tu doselili njima problem pravi bračni par koji živi do njih. Gospodin i supruga imaju problem sa svima koji dosele u tu zgradu. Moj sin bio im je problem jer je romske nacionalnosti. Stalno su ga lažno prijavljivali za svakakve gluposti. Već je i policiji bilo smešno. U par godina 150 prijava su dobili protiv mog sina i većinom su bile lažne - rekao je Zoranov otac.

Komšija kojeg optužuju, Ivan Bermanec, pravda se da je zapravo Zoran taj koji nikome nije dao da živi.

- Stalno je puštao glasnu muziku. Molili smo ga da nas ne maltretira, ali nije slušao. Čak je jednom dobio zabranu dolaska kući tri meseca ali je svejedno svaku noć tu spavao. Sinoć nam je izrešetao auto i rekao je da će nas ubiti ako izađemo iz kuće. Zato smo i pozvali policiju. Policiji smo govorili da on ima oružje, prošle godine smo saznali za pušku i pištolj, a nama je policija govorila da nema ništa, da ima samo plašljivac. Pa evo vam plašljivac - rekao je Bermanac.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.