ČEDO, MAJKU TI! Srbinu u Rijeci UPROPASTILI automobil! (FOTO)
Foto: Portalnovosti.com

ŠOK!

ČEDO, MAJKU TI! Srbinu u Rijeci UPROPASTILI automobil! (FOTO)

Njegove komšije iz zgrade bile su šokirane kad su videle auto

Objavljeno: 11:31h

Nepoznati počinioci išarali su u noći imeđu 4. i 5. avgusta automobil u vlasništvu Mile Opačića, predsednika VSNM-a grada Rijeke, odbornika u Gradskom veću, člana Izvršnog odbora i nosioca drugih funkcija u SDSS-a, kao i jednog od najistaknutijih pripadnika srpske zajednice u tom gradu.

Kad je Opačić jutros izašao ispred svoje zgrade u kvartu Vežice, imao je šta i da vidi: vozilo je bilo kompletno išarano porukama kao što su četiri ‘s’ i ‘čedo majku ti’, pri čemu su bojom uništene tablice i prednje staklo.

- Kada sam video išarano vozilo, bio sam šokiran. Osećam se loše. Kako da se osjeća čovek koji nije ni mrava zgazio, koji već godinama predstavlja srpsku zajednicu u Rijeci i koji je uvek spreman za dijalog i s onima koji imaju drugačije političke stavove - rekao je u razgovoru za Novosti Opačić, dodajući da mu se nešto slično nije desilo od početka 1990-ih, kada je slične uvrede pronalazio u svom ulazu i na poštanskom sandučiću.

foto: Portalnovosti.com

Njegovi susedi iz zgrade bili su šokirani kad su videli automobil i policiju kako obavlja uviđaj.

- Kasnije su došli i forenzičari i interventna policija, a o svemu je obavešten i DORH - rekao je Opačić i dodao da će policija DORH-u podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca za podsticanje na nasilje i mržnju.

Mile Opačić je o svemu obavestio i gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela, koji je u razgovoru s njim osudio (ne)delo. Događaj je u ime primorsko-goranske organizacije SDSS-a osudio i njen predsednik Milan Eraković.

- Najoštrije osuđujemo ovaj čin i očekujemo da nadležni pronađu krivce, kao i da se takvo nešto više ne ponovi - rekao je Eraković, dodajući da su incidenti te vrste u Rijeci vrlo retki i da se godinama nisu dešavali.

(Espreso.co.rs / Portalnovosti.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.