Na Tompsonovom koncertu publika uzvikivala "Za dom spremni" i klicala ubicama Srba! (VIDEO)
Foto: Printscreen Youtube

USTAŠKI PIR

Na Tompsonovom koncertu publika uzvikivala "Za dom spremni" i klicala ubicama Srba! (VIDEO)

Za razliku od Knina, gde je policija privodila osobe koje su skandirale ustaški pozdrav, u Slunju policija u popodnevnim satima nije nikog privela

Objavljeno:

Juče je u Slunju održan koncert Marka Perkovića Tompsona na kome se okupilo oko 10 hiljada ljudi, što je prema hrvatskim medijima daleko više nego na zvaničnoj proslavi Dana pobede u Kninu. Međutim, ni ovoga puta nije moglo da prođe bez ustaških parola i pozdrava, prenosi hrvatski portal Index.hr.

U grad su već u popodnevnim časovima došle na hiljade Thompsonovih obožavatelja, od kojih su neki u vojnim uniformama, neki ogrnuti hrvatskim zastavama, a neki nisu mogli da se suzdrže od nošenja majica i zastava s ustaškim pozdravom "Za dom spremni".

Pre koncerta govore su održali ministar branitelja Tomo Medved, karlovački župan Damir Jelić i gradonačelnik Slunja Jure Katić. Iako je ministar Medved okupljene pozvao na dostojanstveno slavlje, prvi koji je ozbiljno narušio ikakvo dostojanstvo u Slunju bio je gradonačelnik tog grada Jure Katić, koji je u svom govoru tvrdio da "Samostalna Republika Hrvatska nije stvorena na nekom antifašizmu", navodi portal Index.hr.

Dok su Medved, Jelić i Katić držali svoje govore, iz publike se čulo glasno skandiranje ustaškog pozdrava "Za dom spremni" i pevanje Juri i Bobanu. Za razliku od Knina gde je policija privodila osobe koje su skandirale ustaški pozdrav, u Slunju policija u popodnevnim satima nije nikog privela.

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.