JEZIVA ISPOVEST IZ OSJEČKOG ZATVORA: Cimeri su me skinuli golog, obrijali mi celo telo, a onda su me silovali!
Foto: Pixabay

besomučna tortura

JEZIVA ISPOVEST IZ OSJEČKOG ZATVORA: Cimeri su me skinuli golog, obrijali mi celo telo, a onda su me silovali!

Njegova jeziva ispovest je šokirala region, a osumnjičeni će sada morati da plate odštetu pritvoreniku

Objavljeno:

Mučno zlostavljanje u ćeliji broj 11. u zatvoru u Osijeku koje je trajalo nepunih 17 dana, tačnije od 18. novembra do 4. decembra 2013. godine, ostalo je u gorkom sećanju R. K. (33), bivšem pritvoreniku nad kojim su se četvorica zatvorskih cimera Danijel R., Dario K., Kristijan K. i Goran I. fizički i seksualno iživljavala.

Ponižavanja

Danijel R. koji je prokazan kao kolovođa seksualne torture, pravomoćno je osuđen na pet godina zatvora, Dario K. je dobio godinu manje, Kristijan K. je osuđen na dve godine, dok su Goranu I. dosuđene dve godine i šest meseci.

Međutim, tu za osuđene zlostavljače nije kraj jer je prošle nedelje R. K. nepravomoćno dobio i parnični spor prema kojem četvorka solidarno mora isplatiti svom bivšem cimeru kog su pretvorili u seksualnu žrtvu 186.290 kuna s kamatama i da mu nadoknadie i 16.868,75 kuna sudskih troškova.

- Dok sam bio u istražnom zatvoru u Osijeku bio sam smešten u sobi s većim brojem osoba koje su me vređale i ponižavale, a sve je kulminiralo kontinuiranim sadističkim i seksualnim iživljavanjem. Bez saglasnosti su me skinuli do gole kože, ugurali me u toalet i obrijali mi celo telo.

- U anus su mi gurali više prstiju i sapune, krastavce i dršku metle kojom su mi dublje uguravali krastavac. Iz analnog otvora mi je tekla krv. Padao sam u nesvest. Paralelno s time, trojica pritvorenika su mi u usta gurala ukrućene polne organe, a druga dvojica su me držala za ruke pritisnutog na WC sve dok mi ovi ne bi ejakulirali u usta. To se ponavljalo svako veče. Sve to je gledalo desetak drugih zatvorenika koji su odobravali i pdsticali iživljavanje - ispričao je R. K. koji je mučenje odlučio i da naplati.

Gnusnost iz ćelije u tom tada 29-godišnjaku, probudila je strah. Momci koji su od njega bili mlađi i do osam godina, priuštili su mu i psihičke posledice jer, kako tvrdi, “nije homoseksualac a bio je prisiljen na istospolne odnose s više osoba istovremeno”. Strahovao je od novih zlostavljanja što je dovelo do psihičkog sloma i pokušaja suicida.

Za razliku od Darija K., Kristijana K. te Gorana I. koji su privatnu tužbu svoje žrtve ignorisali, Danijel R. je opetovano odbacivao krivicu optuživši žrtvu da je lažno prikazala svoje zdravstveno stanje.

Alkoholičar

- Pre podnošenja tužbe R. K. se kod psihijatra lečio od alkoholizma. Živeo je s majkom koja ga je zanemarivala, a on i mama zajedno imaju preko 50 krivičnih dela. Svaka osoba koja uđe u istražni zatvor se detaljno pregleda pa stoga molim da se pogleda zatvorski lekarski karton koji bi demantovao laži. Lično sam s R. K. bio kod lekara. On je već s kvrgom na glavi došao u zatvor. I sada je verovatno ima. Ništa mu nisam napravio, a na sudu sam lažno prikazan kao nalogodavac i organizator. Novčanu odgovornost neka snose krivci, a ne da ja budem žrtveno jagnje - pravdao se Danijel koji na sud nije došao, iako je hteo, s obzirom na to da mu je trošak puta od kaznionice do suda bio preskup.

Sudski veštak Ivan Požgain u svom veštačenju je utvrdio da R. K. ima mentalnu retardaciju lakšeg umerenog stepena, znake poremećaja ličnosti i simptomatski alkoholizam.

(Espreso.co.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.