IPAK SE PREDOMISLIO: Krstičević saopštio da ostaje ministar odbrane Hrvatske!
Foto: Beta/Dario Grzelj

sve rešeno

IPAK SE PREDOMISLIO: Krstičević saopštio da ostaje ministar odbrane Hrvatske!

Premijer Andrej Plenković odbio je Krstičeviću ostavku i više puta pohvalio njegov angažman

Objavljeno:

Ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je danas da ostaje na toj funkciji, iako je u jeku požara u Dalmaciji podneo ostavku.

- Posle brojnih razgovora s predsednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, odlučio sam da ću i dalje nastaviti da obavljam dužnosti potpredsednika Vlade i ministra odbrane - navodi se u Krstičevićevoj izjavi koje je prenelo Ministarstvo odbrane.

Krstičević je prošle sedmice rekao da podnosi neopozivu ostavku, posle kritika predsednice države Kolinde Grabar Kitarović da vojska nije bila na vreme uključena u gašenje velikog požara na području izmedju Splita i Omiša.

OVO JE PRAVI MINISTAR: Kolinda kritikovala vojsku, Krstičević podneo ostavku!

Premijer Andrej Plenković odbio je Krstičeviću ostavku i više puta pohvalio njegov angažman. On je kritikovao predsedenicu rekavši da ne zna odakle njoj takve informacije.

Predsednica je kasnije povukla spornu izjavu i objasnila da kritika nije bile upućena Krstičeviću. Ona je rekla da Vojska "ne može sama da izadje na teren već da mora da bude pozvana" i da u postojećoj situaciji "odgovornost imaju oni koji su na terenu krivo procenili situaciju i prekasno pozvali u pomoć vojsku".

Proteklih dana Krstičević se nije izjašnjavao o ostavci, rekavši da će konačnu odluku o tome ostaje li na mestu ministra doneti posle godišnjeg odmora.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.