Studentica Kolinda: Hrvatska predsednica upisala doktorske studije (FOTO)

na kom je mestu?

Studentica Kolinda: Hrvatska predsednica upisala doktorske studije (FOTO)

Na obim studijskih obaveza upozorili su je članovi komisije za upis, pa se hrvatska predsednica se odlučila za part-tajm režim studiranja. Njene studije neće trajati tri, nego pet godina
Objavljeno:

Sa 22,47 osvojenih bodova, predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović se plasirala na treće mesto rang liste među 38 kandidata koji su stekli pravo upisa na doktorske studije politikologije na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti. Da li će joj Toma pozajmiti skripte? Kolinda rešila da upiše doktorat! (FOTO) Na izabranom smeru Međunarodni odnosi, Grabar-Kitarović je prvoplasirana. To, međutim, ne znači i da je upisala studije, pošto za to, kao i drugi kandidati koji su ostvarili pravo upisa, ima rok od 48 sati od trenutka objavljivanja liste.

Ukoliko obavi tu zadnju formalnost, predsednički mandat će joj poklapati sa studiranjem. Na obim studijskih obaveza upozorili su je članovi komisije za upis, na intervjuu prošlog petka. Hrvatska predsednica se odlučila za part-tajm režim studiranja, pa njene studije neće trajati tri nego pet godina.
Na konkurs za upis prijavio se 51 kandidat, ali njih 13 nije uspelo da zadovolji tražene kriterijume. Doktorske studije na FPZG koštaje 60 hiljada kuna, odnosno oko 8.000 evra. (Espreso.co.rs / Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.