POŽAR NA HRVATSKOM PRIMORJU: Gore PALME, evakuisani gosti HOTELA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/Damir Culav

makarska u plamenu

POŽAR NA HRVATSKOM PRIMORJU: Gore PALME, evakuisani gosti HOTELA (VIDEO)

Požar se i dalje širi prema borovoj šumi između Podgore i Tučepa, nedaleko puta Makarska-Vrgorac, kao i prema šumi Parka prirode Biokovo

Objavljeno:

U noći između subote i nedelje kod Makarske u Hrvatskoj izbio je veliki požar koji preti hotelima i zbog kojeg su turisti evakuisani.

Hina javlja da požar izbio u Gornjoj Podgori kod Makarske, kao i da je obuzdan kod mesta Podgore gde su odbranjene kuće i hotel.

Međutim, vatra se širi prema šumi Parka prirode Biokovo, potpomognuta jakim vetrom koji otežava rad više od 200 vatrogasaca sa stotinak vozila. Zbog jake bure uz udare i preko 100 kilometara na sat, požar se iz Gornje Podgore za samo dvadesetak minuta primakao prvim kućama i hotelima. Iz hotela "Sirena" ispred kojeg su gorele palme, zbog opasnosti od vatre evakuisani su gosti, kao i deo stanovnika Podgore čijim je kućama zapretila vatra. Požar se i dalje širi prema borovoj šumi između Podgore i Tučepa, nedaleko puta Makarska-Vrgorac, kao i prema šumi Parka prirode Biokovo.

Veliki požar gasi više od 200 vatrogasaca s više od stotinjak vozila iz svih dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja i s područja Splitsko-dalmatinske županije. U pomoć su nakratko pritekla tri vatrogasna aviona, ali su se zbog prejakog vetra vratili u bazu. Zbog požara su zatvoreni Jadranska magistrala između Tučepa i Podgore i neki drugi putevi, a od Splita do Ploča se putuje zaobilazno. Zbog opasnosti su isključeni 110 kW i 35 kW dalekovod, kao i niskonaponska mreža, te je Podgora od jutros bez električne energije.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.