NEĆE SA HNS: Hrvatski šef diplomatije PODNEO OSTAVKU!
Foto: Beta/Denis Ceric

ČEKA SE ZAMENA

NEĆE SA HNS: Hrvatski šef diplomatije PODNEO OSTAVKU!

On je dodao kako je od premijera Andreja Plenkovića pre nedelju dana tražio da imenuje novu osobu na čelu ministarstva koja će dobro funkcionisati u novoj političkoj konstelaciji

Objavljeno:

Hrvatski šef diplomatije Davor Ivo Štir podneo je ostavku na tu funkciju na konferenciji za medije. On se na taj korak odlučio jer je premijer Andrej Plenković ušao u koaliciju sa Hrvatskom narodnom strankom.

Štir je stara garda HDZ-a i koalicija sa liberalnim HNS-om mu nikako ne odgovara. Obajnio je svoju odluku i zašto je Hrvatska u ovom trenutku bez šefa diplomatije.

HNS ODLUČAN: Budući član hrvatske vlade obećao uklanjanje spomen-ploče u Jasenovcu!

- Tačno pre nedelju dana razmišljao sam sve što smo učinili od oktobra do danas u Ministarstvu inostranih i evropskih poslova. Naglasio sam da smo postavili okvir za vođenje jedne samosvesne spoljne politike i da sada dolazi nova faza - rekao je Štir.

On je dodao kako je od premijera Andreja Plenkovića pre nedelju dana tražio da imenuje novu osobu na čelu ministarstva koja će dobro funkcionisati u novoj političkoj konstelaciji.

- Potrebno je jačati i demohrišćansku opciju u neposrednom kontaktu s hrvatskim građanima. Moja je procena da je to najbolje mogu učiniti kao zastupnik i sekretar HDZ-a. Velika je čast predstavljati Hrvatsku u svetu, ali u ovom trenutku važnije je biti u domovini, ovde širiti demohrišćansku opciju i vratiti poverenje u institucije države i demokratiju. Premijer nije hteo da budem razrešen dužnosti dok sam bio u inostranstvu i službeno sam danas podneo ostavku - naglasio je Štir.

(Espreso.co.rs / Vecernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.