OVAJ ČOVEK JE HEROJ! Spasio je zalutalu porodicu labudova bez trenutka razmišljanja (VIDEO)
Foto: Printscreen/Facebook/Rijeka Drava/The Drava River

svaka čast

OVAJ ČOVEK JE HEROJ! Spasio je zalutalu porodicu labudova bez trenutka razmišljanja (VIDEO)

Damjan iz Ludbrega, spasio je porodicu labudova sa kružnog puta koji su se zaglavili na putu, i tako sprečio da neko od njih nastrada

Objavljeno: 21:52h

Porodica labudova zalutala je na kružnom toku u Podravini. Tokom akcije spašavanja, automobili su strpljivo čekali da se labudove smesti na sigurno...

foto: Printscreen/Facebook/Rijeka Drava/The Drava River

- Naišli smo na kolonu automobila koji izbegavaju porodicu labudova nasukanih usred kružnog toka. Lepi i novi kružni tok, jedino što su zaboravili postaviti su cijevi za prelazak životinja. Ograda je isto problem. Životinje koje jednom uđu unutra, neće se snaći baš najbolje - rekao je Damjan Kolarek za e-podravina.

Damjan (37) iz Ludbrega i njegov prijatelj iz Sv. Đurđa, Robert Moko Markovčić (43), u subotu su se iskazali u svojoj ljubavi prema prirodi i divljim životinjama. Robert je biciklom stigao koju minutu pre dogovorenih 16 sati kod kružnog toka na prekodravskom prijelazu Otok - Hrženica.

foto: Printscreen/Facebook/Rijeka Drava/The Drava River

- Čim sam ugledao porodicu labudova kako je „zapela“ u kružnom toku odmah sam im krenuo u pomoć, a Damjan koji je stigao sve je počeo snimati. Bio sam svestan da se sama porodica od dva velika i pet malih labudova neće izvući, te je postojala opasnost da završe pod točkovima automobila - pojašnjava nam tok spašavanja Moko Markovčić.

Prvo je zaustavio vozila i potom krenuo prema jatu. Odrasli su bili jako agresivni, pa je uzeo dva mlada labuda i tako poveo porodicu do ivičnjaka, koji je bio previsok da bi ga obitelj savladala. Uzeo je jednog po jednog labuda, a u hvatanju su mu pomagali i neki od vozača automobila i sve ih „izvadili“ s užarenog asfalta.

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.