OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA O ZORANU MILANOVIĆU: Baka na samrti sve PRIZNALA, ovo je PRAVA ISTINA
Zoran Milanović, Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

ISCURELI NEPOZNATI DETALJI

OTKRIVENA DUGO ČUVANA TAJNA O ZORANU MILANOVIĆU: Baka na samrti sve PRIZNALA, ovo je PRAVA ISTINA

Život Milanovićeve porodice, pre svega njegove majke, Đurđice Gina Milanović, malo je poznat javnosti

Objavljeno: 10:27h

Glavna tema u regionu u poslednjih nekoliko dana definitivno je hrvatski predsednik Zoran Milanović, koji pre nekoliko dana podneo ostavku na mesto predsednika i najavio da će se kandidovati za premijera.

Hrvatski Večernji list se osvrnuo na Milanovićev privatan život i otkrio kako je živela njegova porodica.

Predsednik Hrvatske, Zoran Milanović, ima bogatu i zanimljivu životnu priču. Majka hrvatskog predsednika, gospođa Đurđica Gina Milanović gotovo je uvek izbegavala javna pojavljivanja i svetla reflektora, ali je svom sinu Zoranu bila velika podrška na njegovoj inauguraciji za predsednika, zajedno sa unucima, snajom i ostalim članovima obitelji.

Kako su hrvatski mediji u više navrata pisali, njen život bio je potpuna nepoznat do trenutka kada se pojavila u javnosti, kada su otkriveni pojedini detalji iz života gospođe Gine.

Zoran Milanović
Zoran Milanović foto: EPA-EEF/DANIEL NOVOTNY

Život Milanovićeve majke

Preci mame Zorana Milanovića pripadali su uglednoj građanskoj klasi i živeli su u lepim stanovima na Kvarnerskoj rivijeri, sve do dolaska socijalističke vlasti koja ih je razbaštinila. Đurđica, tada Matasić, u Zagrebu je završila Pedagošku akademiju, a svoj radni vek je provela kao nastavnica u osnovnim školama.

Davne 1965. godine upoznala je ekonomistu Stipu Milanovića na plesu u prestižnom zagrebačkom hotelu Esplanade, a kasnije se udala za njega. Već sledeće godine Đurđica je rodila prvog sina Zorana, a potom i Krešimira, koji je nažalost preminuo 2019. godine. Mesec pre Krešimirove smrti preminuo je i Zoranov otac u 82. godini.

Đurđičina porodica živela je 20 godina u Senju, a poreklom su iz Gacke doline. Zanimljivo je da je gospođa Đurđica dobila ime prema prabaki Georgini i u dokumentima iz školskog perioda navodi se kao Georgina. Međutim, kada se sa porodicom davne 1949. godine preselila u Rijeku, na svim dokumentima je pisalo Đurđica Matasić.

Ona ima i dva brata, Antu i Stjepana, a stariji Ante postao je tast Gordana Jandrokovića, jednog od glavnih političara Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Zoran Milanović
Zoran Milanović foto: Beta

Teško detinjstvo

Đurđica je imala jako teško detinjstvo budući da je u Drugom svetskom ratu izgubila oca, Stjepana Matasića, koji je poginuo u vazdušnom napadu. Iako je njihova porodica u to vreme pripadala višim slojevima, kuća im je uništena, pa je baka aktualnog predsednika, Marija, sa troje maloletne dece, morala da se preseli u Sušak.

Oni su u tom periodu zajedno sa još jednom porodicom delili krov nad glavom u jednom malom stanu. Baka Marija se tada bavila raznim fizičkim poslovima da bi prehranila svoju porodicu.

Zoran i Sanja Milanović
Zoran i Sanja Milanović foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

Neotkrivena porodična tajna

Porodična tajna koju niko nije znao punih 15 godina jest da je Zoranova baka Marija krajem 1966. godine odvela Zorana na krštenje i po sebi mu dala krsno ime Marijan. Ona je tek pred kraj svog života otkrila tu tajnu ćerki Đurđici Gini Milanović.

Podsetimo, Zoran Milanović je u srećnom braku sa Sanjom Musić Milanović s kojom ima dvojicu sinova, Antu Jakova i Marka. Stariji sin Ante Jakov rođen je u Briselu, dok je Milanović obavljao funkciju savetnika u hrvatskoj misiji pri NATO-u i EU. Trenutno je zaposlen u jednoj advokatskoj kancelariji, dok je mlađi sin Marko uspešan učenik gimnazije i trenira rvanje, a sudeći po rezultatima, smeši mu se uspešna karijera.

Bonus video:

08:59

KADA SAM ČUO DA ĆE HRVATSKA PREDSEDAVATI OVIM SAVEZOM, NISAM VEROVAO! Štrbac o paradoksu: Opet sve lome preko leđa Srba

(Espreso/ Mondo/ Večernji list/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.