HRVATI IDU NA IZBORE, POZNATO KADA ĆE BITI RASPUŠTEN SABOR! Otkriveni svi DETALJI, ovi DATUMI su ključni
Izbori, Foto: Profimedia

POLITIKA

HRVATI IDU NA IZBORE, POZNATO KADA ĆE BITI RASPUŠTEN SABOR! Otkriveni svi DETALJI, ovi DATUMI su ključni

Osim parlamentarnih izbora, hrvatski birači ove godine biraju i nove predstavnike za Evropski parlament

Objavljeno:

Završena je sednica Predsedništva HDZ-a, a kako Večernji list nezvanično saznaje, na njoj je poručeno da će Hrvatski sabor biti raspušten najkasnije u petak, 22. marta. Nakon raspuštanja Sabora predsednik Zoran Milanović raspisuje izbore u roku od 30 do 60 dana, što znači da bi građani na parlamentarne izbore mogli izaći tokom aprila ili maja.

"Prva strateška odluka je da će se izbori za Hrvatski sabor održati pre izbora za Evropski parlement. Druga odluka je da će ovo biti poslednja sednica Sabora pre njegovog raspuštanja, a treća je da će izveštajni Sabor HDZ-a biti održan 17. marta u dvorani Lisinski", rekao je.

Dodao je i da će glavni sekretar stranke Krunoslav Katičić biti šef izbornog štaba HDZ i da će ministarka kulture Nina Obuljen Koržinek biti članica izbornog štaba zadužena za izradu izbornog programa.

"Vlatko Vuković biće nadležan za finansije, Marko Milić biće čelnik političko medijske komunikacije, a portparol kampanje će biti Zoltan Kabok", dodao je Plenković.

Andrej Plenkovi
Andrej Plenkovifoto: EPA-EFE/ FILIP SINGER

Podsetimo, osim parlamentarnih izbora, hrvatski birači ove godine biraju i nove predstavnike za Evropski parlament, i to 9. jula, a kasnije u godini se očekuju i predsednički izbori.

Opozicija već nedeljama ponavlja da bi izbori trebalo odmah održati, dok bi ih zakonu trebalo održati najkasnije do septembra ove godine, nakon što se raspusti Sabor.

Bonus video:

02:47

LOKALNI IZBORI NISU POLITIČKI, REFERENDUMSKA ATMOSFERA JE BESPOTREBNA! Analitičari komentarišu nove beogradske izbore

(Espreso/ Vecernji list/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.