TRAGEDIJA U HRVATSKOJ, UČENIK PAO SA PRVOG SPRATA ŠKOLE! Jedni tvrde da se okliznuo, evo ŠTA KAŽE direktor
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

strašno!

TRAGEDIJA U HRVATSKOJ, UČENIK PAO SA PRVOG SPRATA ŠKOLE! Jedni tvrde da se okliznuo, evo ŠTA KAŽE direktor

Sa prvog sprata Osnovne škole Ludbreg jedan učenik je pao sa prozora.

Objavljeno:

U mestu Ludbreg u Hrvatskoj je učenik pao sa prvog sprata Osnovne škole, piše "Jutarnji list". Utvrđuju se i dalje sve okolnosti nesrećnog događaja, a kratkim saopštenjem oglasio se direktor škole Tihomir Horvat.

"Tokom prepodneva u Osnovnoj školi Ludbreg dogodio se nesrećan slučaj kada je učenik skočio kroz prozor s prvog sprata škole pri čemu se povredio. Učeniku je pružena lekarska pomoć u Opštoj bolnici Varaždin. Škola je odmah obavestila PU varaždinsku, osnivača škole Varaždinsku županiju, Ministarstvo nauke i obrazovanja, a pozvali smo i njihov Stručni tim za psihološke krizne intervencije. Zbog zaštite identiteta maloletne osobe nisam u mogućnosti da dam detaljnije informacije te molim medije da vode brigu o zaštiti prava maloletnih osoba", saopštio je Horvat.

Na lice mesta prvo je stigla Hitna pomoć, a potom i policija. U toku su razgovori sa svim svedocima, a prema poslednjim informacijama, učenik je van životne opasnosti.

"Nisam video kad se to dogodilo, ali sam čuo da je maloletnik slučajno pao dok je sedeo na prozoru. Okliznuo se i pao. Često deca znaju da sede na ivici prozora u pauzi tokom nastave ili se znaju naginjati kroz prozor kako bi dohvatili nešto što im neko odozdo baca. Uglavnom, užasnuti smo. Postavlja se pitanje odgovornosti same škole u tim slučajevima jer to su situacije kojima svedočimo često i leti i zimi. Prozori se otvaraju. Škola je, uglavnom, preduzela sve mere da se primire sva dečica koja su tome svedočila i za to saznala", rekao je jedan meštanin čije dete ide u tu školu.

Bonus video:

00:27

Policija uhapsila Đ.P.

(Espreso/Mondo/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.