POLICIJA UPALA U HRVATSKO MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA!
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

istraga o nezakonitom trošenju novca

POLICIJA UPALA U HRVATSKO MINISTARSTVO KULTURE I MEDIJA!

Za sada nema zvaničnih informacija o ovim pretresima, pa se ne zna o kojim potencijalnim osumnjičenima je reč

Objavljeno:

Po nalogu Evropskog javnog tužilaštva (EPPO), policija je jutros upala u hrvatsko Ministarstvo kulture i medija u vezi sa istragom i daljim istragama u slučaju nezakonitog trošenja novca iz fondova EU na Geodetskom fakultetu u Zagreb.

Kako nezvanično saznaje Jutanji list, istražitelji su, uz odgovarajuće naredbe istražnog sudije Županijskog suda, ušli u pomenuto ministarstvo radi pretresa kancelarija pojedinih službenika tog ministarstva za koje postoji osnova sumnje da su učestvovali u nezakonitosti.

Za sada nema zvaničnih informacija o ovim pretresima, pa se ne zna o kojim potencijalnim osumnjičenima je reč. Međutim, navodno su se pod lupu istražitelja našli i neki prilično visoki ljudi iz Ministarstva kulture. Pored njihovih kancelarija u ministarstvu, istražitelji su pretresli i njihove domove.

Prema trenutno dostupnim informacijama, niko nije uhapšen, ali istražitelji žele da pribave podatke, pre svega mejl prepisku i mobilne uređaje pojedinih lica, koje do sada nisu prikupili.

U januaru su, po nalogu Evropskog tužilaštva, kriminalistički istražitelji PNUSKOK-a više puta obilazili Ministarstvo kulture iz kojeg su oduzimali dokumentaciju u vezi sa projektima sa Geodetskim fakultetom, čiji su bivši čelnici dekan Almin Đapo i profesor Boško Pribičević, već su bili osumnjičeni za povlačenje miliona evra iz fondova EU. Međutim, radilo se o oduzimanju dokumentacije na redovni način, bez pretresa i drugih represivnih mera.

Bonus video:

00:14

Policija i vatrogasci na Vračaru

(Espreso/Jutarnji list/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.