HAVARIJA KOD DUBROVNIKA! U sudaru na moru DVOJE mrtvih, za PETORO se traga!
Foto: Profimedia

tragedija

HAVARIJA KOD DUBROVNIKA! U sudaru na moru DVOJE mrtvih, za PETORO se traga!

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu
Objavljeno: 11:29h

Dve osobe su poginule, a za pet se traga nakon teške pomorske nesreće u kojoj su se u utorak uveče sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i čamac s više članova posade.

Prema saopštenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" u utorak 25. aprila u 21.20 sati sudario se u Koločepskom kanalu s gumenim brodom nepoznate registarske oznake na kojoj su bili ugostiteljski radnici hrvatskog državljanstva, ukupno 9 osoba.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu.

Na poziciji nesreće iz mora su spasene dve osobe s manjim telesnim povredama, a dve pronađene osobe su mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga.

U akciju traženja nestalih uključena su tri broda LK Dubrovnik s lekarskom pratnjom, službeni policijski brod, kao i motorni trajekt Hanibal Lucić.

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.