NAJGNUSNIJI ZLOČIN ZA KOJI STE ČULI: Monstrum iz Zagreba izgladnjivao svoje pse, pa ih zatim silovao!
Foto: Printscreen Liveleak

kakva BOLEšTina

NAJGNUSNIJI ZLOČIN ZA KOJI STE ČULI: Monstrum iz Zagreba izgladnjivao svoje pse, pa ih zatim silovao!

Optuženi je dobro situirani građanin, zaposlen u Evropskom parlamentu, a bio je i vlasnik firme koja je, između ostalog, registrovana za uzgajanje i prodaju pasa. Svoje pse je navodno silovao od 2009.
Objavljeno: 14:36h

Zbog sumnje da je fizički i seksualno zlostavljao dva psa, mužjaka i ženku, protiv Zagrepčanina (41), koji je uhapšen još 2015, podignuta je optužnica i uskoro bi mu trebalo početi suđenje na zagrebačkom Opštem kaznenom sudu. Tužilaštvo traži da ga osudi na godinu dana zatvora.

Inače, o ovom gnusnom slučaju 24sata je prvi pisao u septembru 2015. godine kada je 41-godišnjak slučajno otkriven tokom akcije koju je policija sprovela protiv pedofila. Tad mu je određen jednomesečni pritvor.

foto: Fonet

Optuženi je dobro situirani građanin, zaposlen u Evropskom parlamentu, a bio je i vlasnik firme koja je, između ostalog, registrovana za uzgajivanje i prodaju pasa. Susedima je izgledao kao čovek kojemu je stalo do njegovih četveronožnih ljubimaca. Kao osoba koja brine o mužjaku i ženki koje je držao u stanu.

No, prema sumnjama, kad bi zatvorio vrata, postajao je sasvim drugačija osoba. Silovao je svoje rodezijske goniče (Rhodesian Ridgeback), fizički ih zlostavljao i svoje nastranosti fotografisao.

Potom je, sumnjaju istražitelji, te fotografije razmjenjivao s istomišljenicima na internetu i društvenim mrežama. Sve to je, navodno, trajalo od 2009. na raznim lokacijama širom zemlje. S psima je, kako je opisao u jednom od brojnih mailova koje je razmenjivao, pokušavao da ostvari sado-mazo odnos. Kako bi smanjio otpor životinja, uskraćivao im je hranu i vodu.

foto: Profimedia

Za pse rodezijskog goniča zainteresovao se još početkom dvehiljaditih godina, na jednoj međunarodnoj izložbi pasa. Ubrzo je kupio svog prvog psa s kojim je godinama učestvovato na izložbama i postizao dobre rezultate.

U Kaznenom zakonu RH stoji da će se onaj ko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebni boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kazniti zatvorom do godinu dana. Ako se tokom istrage i eventualnog suđenja utvrdi da je to radio iz koristoljublja, kazniće se zatvorom do dve godine.

U februaru 2010. u garaži u Ljubljani tri podivljala bullmastifa rastrgala su vlasnika, lekara Sašu Baričeviča (53). Pronađen je go s veštačkim penisom na kojem je bio kondom. Utvrđeno je da su psi bili seksualno zlostavljani.

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.