HRVATSKU NE PRESTAJU DA TRESU SKANDALI: Oglasio se Milanović, UDARIO JAKO, pomenuo Plenkovića i USTAŠKE pesme
Zoran Milanović, Foto: EPA-EEF/DANIEL NOVOTNY

haos kod komšija

HRVATSKU NE PRESTAJU DA TRESU SKANDALI: Oglasio se Milanović, UDARIO JAKO, pomenuo Plenkovića i USTAŠKE pesme

Milanović istakao svoje mišljenje o nasilju, Plenkoviću i ustaškim pesmama

Objavljeno:

Hrvatski predsednik Zoran Milanović komentarisao je današnje ponašanje opozicije prilikom predstavljanja izveštaja o radu Vlade i poručio da je sve dobro kada nema fizičkog nasilja i poziva na mržnju.

„Ulica, ulica, a Sabor je Sabor“. Ovo je Sabor, ne znam zašto su mu (premijeru Andreju Plenkoviću) fućkali, galamili i lupali. Jasno je da ni saborsko rukovodstvo, a ni straža, ne mogu izbaciti napolje celi Sabor. Očito je to metoda političkog delovanja. Je li to pametno…”, rekao je Milanović novinarima u Varaždinu.

Primetio je da je sve dobro dok nema fizičkog nasilja i poziva na mržnju, posebno danas.

„Ali za krajnji rezultat sam snosiš odgovornost, kasnije nema kajanja”, rekao je Milanović i dodao da se “protiv Plenkovića takvim sredstvima itekako može”.

Andrej Plenković
Andrej Plenkovićfoto: Profimedia

Govoreći u hapšenju navijača koji su pevali ustaške pesme, Milanović kaže da je svaki komentar koji dolazi od Plenkovića neovlašćen jer se zna kako se on nosio s tim pojavama.

“Ja sam upozoravao i govorio koliko je to štetno i loše. Ne da mi se više. Instrumente da se s tim nosi ima baš on. Baš on, ne njegova vlada”, kaže predsednik Hrvatske.

Milanović je pitao da li su Plenkovićevi suradnici napustili stadion kad su čuli ustaške pesme.

Hrvatska zastava
Hrvatska zastavafoto: Profimedia

U Osijeku je država reagovala. Svi su s dubokim neodobravanjem gledali šta se događa. U Gorici gleda Turopolje i južni Zagreb. Reagovalo se sporo, inertno i prekasno”, kaže Milanović, preneli su hrvatski mediji.

Na taj način Milanović je odgovorio premijeru Plenkoviću, koji je sinoć na pitanje novinara zašto neki članovi vlade nisu napustili utakmicu u Velikoj Gorici kada su navijači zapevali ustašku koračnicu, rekao da treba pitati šefa hrvatske države zašto nije napustio nedavnu utakmicu u Osijeku kada su igrale reprezentacije Hrvatske i Turske, kada su pevane ustaške pesme i isticani ustaški simboli.

Bonus video:

04:35

USTAŠE MI POBILI RODITELJE, BRAĆU I SESTRU, KRIO SAM SE U KOLIBI! Jeziva ispovest Mraovića: Odveli su me sa 7 godina U LOGOR

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.