Nova pravila od danas: Ako planirate u Hrvatsku, morate da ispunite ova tri uslova!
Foto: AP

veća bezbednost

Nova pravila od danas: Ako planirate u Hrvatsku, morate da ispunite ova tri uslova!

Tokom predstojećih praznika najveće gužve se očekuju na graničnim prelazima, a ono što mežete da uradite jeste da na put krenete dan, dva ranije, da izaberete manji granični prelaz i da izbegavate putovanje vikendom
Objavljeno:

Juče je najavljeno da će članice EU od danas početi sa primenom novih šengenskih pravila, a kako je Hrvatska deo evropske porodice i oni će uvesti dodatne kontrole.

Evropska unija se odlučila na ovaj korak kako bi sprečila ulazak terorista na njihovu teritoriju. U susret uskršnjim praznicima, nije na odmet da znate šta vam je sve potrebno za put.

Hrvatska je apelovala na građane trećih zemalja da obrate pažnju na sledeće uslove kako bi mogli da uđu u njihovu zemlju.

Nova šengenska pravila: Stroža kontrola na granicama EU!

– Potrebna je važeća putna isprava, koja mora da važi barem tri meseca posle planiranog datuma odlaska s državnog područja države članice i mora biti izdata u poslednjih 10 godina.

– Putnici moraju da opravdaju svrhu boravka i da dokažu da imaju dovoljno sredstava za zadržavanje, kako za vreme trajanja nameravanog boravka tako i za povratak u svoju matičnu državu ili tranzit do treće zemlje za koju su sigurni da će ih prihvatiti.

– Za njima u dostupnim bazama podataka ne sme biti izdato upozorenje zabrane ulaska, da ne predstavljaju pretnju za javni poredak, međunarodnu sigurnost, javno zdravlje ili međunarodne odnose bilo koje od država EU.

Tokom predstojećih praznika najveće gužve se očekuju na graničnim prelazima, a ono što mežete da uradite jeste da na put krenete dan, dva ranije, da izaberete manji granični prelaz i da izbegavate putovanje vikendom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.