TIJANINOJ DRUGARICI JE PUT U DUBROVNIK UNIŠTIO ŽIVOT: Sve je delovalo BEZAZLENO, ali...
Tijana i Džordan, Foto: printscreen GoFundMe

nesreća

TIJANINOJ DRUGARICI JE PUT U DUBROVNIK UNIŠTIO ŽIVOT: Sve je delovalo BEZAZLENO, ali...

Ohrabruje činjenica da je operacija bila uspešna i da je napravila prve korake

Objavljeno:

Mlada Australijanka morala je da se suoči sa teškom dijagnozom kada je tokom odmora u Hrvatskoj skočila u more i slomila pršljen.

Tijana Sluka i Džordan Robinson (20) bile su prošlog meseca u Dobrovniku kada je jednoj od njih stravična nesreća iz korena promenila život, prenosi Dejli mejl.

Džordan je povredu zaradila od udarca u vodu, a srećom su na vreme uspeli da je izvuku drugi kupači, nakon čega je prebačena u bolnicu.

Lekari su joj rekli da je njen L1 pršljen, koji se nalazi na sredini leđa, slomljen i da su joj fragmenti kosti opasno komprimovali kičmenu moždinu.

Ona je potom iz Dubrovnika prebačena u Split, gde je hitno operisana dok je Tijana ostala. Devojčina majka nije mogla da priušti put u Hrvatsku i imala je problema sa pasošem zbog čega je Tijanina majka avionom odletela kako bi bila uz Džordan.

1 / 3 Foto: Profimedia

Tijanina sestra Kejla pokrenula je humanitarnu akciju na platformi GoFundMe kako sakupili novac za lečenjem, a tu je otkrila kako su dve drugarice više od godinu dana štedele za to putovanje.

Džordanin oporavak je neizvestan i ne deluje da će skoro moći da napusti bolnicu, a medicinski troškovi za to vreme dramatično rastu.

Ohrabruje činjenica da je operacija bila uspešna i da je napravila prve korake.

Za to vreme sakupljeno je blizu 50.000 australijskih dolara u donacijama, zbog čega Kejla izrazila zahvalnost svima koji su pomogli.

– Hvala vam što ste bili deo ovog neverovatnog putovanja i što ste pokazali Džordan i njenim najmilijima da nisu sami – napisala je ona.

Bonus video:

02:46

HRVATSKA JE ODUZIMALA IMOVINU I SREDSTVA NAŠIM BANKAMA! Simić: Potraživanja nikada nisu plaćena ZBOG OVOGA

(Espreso/Srpski portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.