IZDATO CRVENO UPOZORENJE! Opasno NEVREME u Rijeci donelo OGROMNOE BUJICE, meterolozi ZABRINUTI
Nevreme, ilustracija, Foto: RINA/Ustupljene fotografije

nevreme u hrvatskoj

IZDATO CRVENO UPOZORENJE! Opasno NEVREME u Rijeci donelo OGROMNOE BUJICE, meterolozi ZABRINUTI

U Rijeci je obilna kiša u kratkom vremenu izazvala bujice na ulicama i uobičajeno izbijanje šahtova za odvod vode

Objavljeno:

Snažno nevreme s obilnom kišom zahvatilo je danas Rijeku i njenu širu okolinu pa su bujične vode izazivale probleme u saobraćaju. Osim problema sa saobraćajem, vatrogasci su na intervencije izlazili i zbog poplavljenih podrumskih prostorija, uglavnom na opatijskom području, prenosi Index.

U Rijeci je obilna kiša u kratkom vremenu izazvala bujice na ulicama i uobičajeno izbijanje šahtova za odvod vode. Kiša je padala tokom celog jutra do poslepodneva, uz povremene vrlo snažne pljuskove. Tako je u Opatiji nabujali potok Vrutki donosio ogromne količine vode na Slatinu, koja je poplavljena, pa se saobraćaj preusmeravao na Novi put. Na teren su izašle dve smene Javne vatrogasne stanice Opatije, piše Hina.

Korisnici vode iz vodovoda u naseljima Mala Učka i Vela Učka u višim delovima planine upozoravaju se da pre upotrebe vode za piće vodu prokuvaju zbog zamućenja na izvorištima. Takođe zbog izlivanja reke Čabranke za sav je saobraćaj zatvoren put između Čabra i Zamosta, kod mesta Crni Potok.

Nevreme, ilustracija
Nevreme, ilustracijafoto: RINA

Za riječku regiju je Državni hidrometeorološki zavod izdao crveno upozorenje, podignuvši nivo s prvobitnog narandžastog. Očekuje se još mestimično obilna kiša, a posledično i urbane i bujične poplave.

Bonus video:

00:07

Nevreme u Beogradu 1

(Espreso/ Telegraf/ Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.