BITNO DA JE DETE ŽIVO I ZDRAVO: Mučena žena koju su porodili na planini ipak ZNALA DA JE TRUDNA
Planina, Foto: Profimedia

neverovatan porođaj obišao ce osvet

BITNO DA JE DETE ŽIVO I ZDRAVO: Mučena žena koju su porodili na planini ipak ZNALA DA JE TRUDNA

Slučaj porodilje Nataše iz Luksemburga, koja se porodila u Nacionalnom parku Paklenica u Hrvatskoj je obišao ceo svet.

Objavljeno:

Slučaj porodilje Nataše iz Luksemburga, koja se porodila u Nacionalnom parku Paklenica u Hrvatskoj je obišao ceo svet.

Jutros oko 11 sati u porodilište zadarske Opšte bolnice stigla je 22-godišnja Nataša, mlada majka koja se porodila u subotu poslepodne u toaletu Nacionalnog parka Paklenica, piše zadarski.hr.

Neverovatan porođaj usred Velebita još je nevjerovatniji zbog činjenice da je majka tvrdila da nije ni znala da je trudna. Svoju devojčicu, koja je rođena bez komplikacija, rodila je uz asistenciju osoblja Nacionalnog parka, a osoblje HGSS-a je majku i novorođenče prebacilo u kanjon, gde su predati ekipi Hitne medicinske pomoći i zatim prevezeni u zadarsko porodilište. Majka je u ponedeljak na lični zahtev otpuštena iz bolnice, a danas je stigla u porodilište po svoju devojčicu.

Visoku i vitku devojku ispratili su njena majka i njen hrvatski domaćin, očev prijatelj Boris, sa kojim su letovali u Karini kod Obrovca. Uznemirila se kada je ispred porodilišta ugledala novinare, nije htela da daje izjave niti govori o događaju koji je već tri dana velika vest u hrvatskim i luksemburškim medijima, piše zadarski.hr.

- Još smo svi u šoku, ali najvažnije je da se sve dobro završilo, da je malena dobro. Sve ostalo će biti sređeno. Poznajem porodicu godinama, Natašin otac i ja smo radili zajedno u Luksemburgu i ovo je prvi put da su u Hrvatskoj. Oni su veliki fanovi Vinetua i zato smo organizovali taj izlet na Velebit. Niko od nas, ni u najluđim snovima, nije mogao da zamisli da će se desiti ono što se dogodilo, da ćemo se vratiti sa detetom. Ljudi nas pitaju zašto smo odveli trudnicu na planinu. Pa niko od nas nije znao da je trudna, razumete, situacija je bila šokantna za sve. Posebno za njene roditelje i njenog sadašnjeg dečka sa kojim se zabavlja već nekoliko meseci - priča nam.

- Kad smo stigli do lugarnice, ona se požalila da joj nije dobro. Jako je povraćala, ali pretpostavili smo da joj je pozlilo od uspona. Ništa posebno na njoj se nije videlo, pa vidite je i danas, svega nekoliko dana kasnije. Međutim, porođaj je već bio počeo, a moja žena i njena majka bile su babice. Ubrzo je došla ekipa iz Parka, a onda i sve druge službe. Meni je još uvek sve to neverovatno, objašnjenja nema ni njena porodica. Je li ona to zatomila, je li tajila, teško je govoriti i njenima najbližima, a kamoli nama. Ponavljam, najvažnije da je beba dobro. Sve drugo je život i iznenađenja koje on donosi, u ovom slučaju to je ova malena devojčica - kaže Boris.

Međutim, kako nezvanično saznaje Jutarnji list, devojka je medicinskom osoblju kasnije ipak priznala kako je znala za trudnoću, ali zbog trenutno složenih životnih okolnosti, to je krila od porodice i sadašnjeg partnera s kojima je stigla na letovanje u Hrvatsku. Sada se u Luksemburg vraća s devojčicom u naručju.

Zašto je krila trudnoću to samo ona zna, ali možda je razlog što ona nije došla u Karin s ocem deteta već s novim partnerom koji je i sam u šoku od događaja s letovanja, piše 24sata.hr.

A ona će tokom današnjeg ili najkasnije sutrašnjeg dana biti otpuštena iz porodilišta. Razvija se uredno, dobrog je zdravstvenog stanja, majka je posećuje i kad se sredi sva potrebna papirologija, preuzeće malenu iz zadarske bolnice. Ime su joj već dali, ali, kažu, to će ostati njihova privatna stvar. U svakom slučaju bitće posebno, kao i način na koji je došla na svet.

Bonus video:

15:55

PREMINULA TRUDNICA SA BLIZANCIMA NIJE POSLUŠALA SAVETE LEKARA! Doktori saglasni: Evo da li treba OBAVEZNO VAKCINISATI TRUDNICE

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.