I NAKON ČETNIKA ČETNIK! Hrvatski mediji žestoko uvredili Vučića!
Foto: Printskrin/Index.hr

reakcije iz komšiluka

I NAKON ČETNIKA ČETNIK! Hrvatski mediji žestoko uvredili Vučića!

Hrvatski portal se bavio biografijom sadašnjeg i budućeg premijera
Objavljeno: 09:31h

Hrvatski portal Index.hr reagovao je oštrim naslovom na vesti o pobedi Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima u Srbiji.

Index navodi da je Vučić pobedio nadmoćno, i citira izjave nezadovoljnih opozicionih kandidata, koji su se žalili na neravnopravne uslove u predizbornoj kampanji.

Tako se navode reči Vuka Jeremića, koji je rekao da je kampanja neregularna, i "najnepoštenija u istoriji".

Hrvatski medij zatim prelazi na konstataciju da Vučić uskoro preuzima fotelju od Tomislava Nikolića, i onda se bavi biografijom aktuelnog predsednika Srbije:

"Tomislav "Toma" Nikolić počeo se baviti politikom 1991. godine i to s Narodnom radikalnom strankom, ali nedugo potom postaje jedan od osnivača Srpske radikalne stranke zajedno sa Vojislavom Šešeljem, još jednim od kandidata na predsedničkim izborima. Šešelj, predstavnik srpskih radikala je čovek koji je u Hagu optužen po osam tačaka za zločine protiv čovečnosti i po šest tačaka za kršenje zakona i običaja rata. Šešelj i njegovi četnici su, u pokušaju ostvarivanja Šešeljevog "Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica" plana Velike Srbije, odgovorni za najužasnije zločine nad Hrvatima i građanima BiH za vrijeme rata", piše Index, i nastavlja:

"Dok su Šešeljevi četnici haračili, klali i silovali po Hrvatskoj i Bosni, Nikolić mu je bio praktično desna ruka. Šešelj ga je čak, na posebnoj ceremoniji na Romaniji 1993. godine, proglasio četničkim vojvodom. Nikolić se svoje titule nije nikada odrekao."

Index onda prelazi na Vučića:

"Nikolićev naslednik, aktuelni premijer i budući srpski predsednik, Aleksandar Vučić, u politiku je ušao mlad. Rođen je 1970. godine, a članom Srpske radikalne stranke 1993. godine, kada je izabran za zastupnika u srpskom parlamentu. Srpska radikalna stranka je, inače, stranka Vojislava Šešelja. Nakon dve godine postaje generalni sekretar, odnosno jedan od čelnika stranke. 1995. godine Vučić posećuje tada okupiranu Glinu i održava sad već zloglasni govor koji je uredno snimljen. Na snimku obećava da Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska i da tamo ustaška vlast nikada više neće moći da dođe. Nedavno se pojavio snimak Aleksandra Vučića, takođe iz 1995. godine, na srpskim položajima iznad Sarajeva. Tu je Šešelj došao da obiđe srpske paravojne jedinice, a na snimku se vrlo jasno vidi i Vučić, koji je naoružan".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.