PREMINULA HRVATSKA NOVINARKA MARIJA ERCEG!
Smrt Marije Erceg, Foto: Profimedia

tužna vest

PREMINULA HRVATSKA NOVINARKA MARIJA ERCEG!

Novinarka u penziji, Marija Erceg pronađena mrtva

Objavljeno:

U Splitu je umrla dugogodišnja novinarka Marija Erceg koja je u penziju iz Hine pre devet godina, piše Hina. U bogatoj novinarskoj karijeri radila je i za Slobodnu Dalmaciju i Tanjug.

Srednju školu završila je u Zemunu gde je jedno vreme radio njen otac i već je u tom razdoblju počela pisati za školske novine. Potom je u Beogradu upisala Ekonomski fakultet, a tokom studija pisala je za tamošnji list Mladost.

Kao ekonomistkinja, radila je u računovodstvu transportnog poduzeća. Posle se vratila roditeljima u Split i javila se na takmičenje za novinare u Slobodnoj Dalmaciji. Radila je u gradskoj rubrici, da bi nekoliko meseci kasnije počela da radi za tadašnje dnevne novine Privredni pregled. Potom je prihvatila ponudu iz Tanjuga gde je radila niz godina, a potom i u Hini.

Našli su je u stanu

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Profimedia

Pronađena je u stanu u Splitu nakon što su komšije dojavile policiji da je poslednjih dana nisu videli. Splitska je policija sinoć izvestila da je u užem središtu grada u stanu pronađeno telo ženske osobe za koje su novinari i kolege doznali da je reč o novinarki Hine u penziji Mariji Erceg koja je živela u tom stanu, prenosi Hina.

Vatrogasci su ušli u stan i pronašli telo na kojem nema tragova nasilja, rekli su Hini u splitskoj policiji. O tome je obavešteno merodavno Državna advokatska firma, te će uslediti obdukcija.

Bonus video:

00:40

SUD JE UTVRDIO DA JE SMRT IZVRŠENA NASILNIM PUTEM! Advokat za Kurir TV povodom smrti pacijenta: Lekar se branio NA OVAJ NAČIN!

(Espreso/ Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.