OVO JE BIVŠI POLICAJAC BRANKO KOGA TRAŽI POLICIJA: Ranio muškarca u GLAVU pa nestao
Branko Mamić, Foto: MUP Hrvatske

novi detalji

OVO JE BIVŠI POLICAJAC BRANKO KOGA TRAŽI POLICIJA: Ranio muškarca u GLAVU pa nestao

Reč je o bivšem policajcu Branku Mamiću

Objavljeno:

Juče je u Trogiru usred bela dana jedan muškarac upucan u glavu i vrat. On je kolima Hitne pomoći prebačen u splitsku bolnicu. Njegov život je bio u opasnosti, ali u bolnici kažu da je trenutno stabilno.

Napadač je u bekstvu

Za počiniocem traga specijalna policija. Reč je o bivšem policajcu Branku Mamiću, koji je već bio priveden zbog porodičnog nasilja i nesuglasica sa suprugom. Prema policijskim saznanjima, Mamić upravlja automobilom marke BMV Ks5 crne boje, registarskih oznaka ST-8124-K i motociklom Piaggio FLI, registarskih oznaka ST-5691-Z.

Penzionisani policajac nepravomoćno je osuđen na dve i po godine zatvora zbog sedam krivičnih dela nad suprugom i decom. Od toga je morao da ide u zatvor deset meseci, dok mu je ostatak kazne od godinu i osam meseci uslovno uz rok provere od pet godina. Pritvor mu je zamenjen merama opreza i propisan je psihosocijalni tretman.

Branko Mamić
Branko Mamićfoto: MUP Hrvatske

Kako prenosi Dalmatinski portal, Mamić je osuđen jer je divljao po kući pred suprugom i petoro dece, uveren da ga supruga vara sa komšijom. On je fizički napao svoju suprugu, držao pištolj i pretio im da će ih ubiti. Ispalio je hitac u zid. Ženu i decu napadača čuva policija.

Motiv je ljubomora?

Reporter HRT-a sinoć je javio da splitskim ulicama i dalje patroliraju policijski automobili i kombiji, a da su u potragu i dalje uključene sve grane policije, uključujući i specijalce. Neki građani prijavili su da su Mamića viđali na motoru na ulicama Trogira, ali nema potvrde da je ta informacija tačna. Sve se češće govori da je motiv bila ljubomora. Supruga napadača i petoro dece su pod prismotrom policije.

Bonus video:

05:17

PAD KAVAČKOG KLANA I PUCNJAVA NA STUPARA U KOTORU SU POVEZANI? Radenković: Dovoljno je da vidimo gde su hapšenja i SVE JE JASNO

(Espreso/ MONDO)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.