ŠVAJCARSKA IM NIJE NI DO KOLENA! Hrvatska ZAPREPASTILA strance PAPRENIM CENAMA, zbog jednog ih posebno BOLI GLAVA
Dubrovnik, Foto: Profimedia

cene u hrvatskoj

ŠVAJCARSKA IM NIJE NI DO KOLENA! Hrvatska ZAPREPASTILA strance PAPRENIM CENAMA, zbog jednog ih posebno BOLI GLAVA

Tokom letnjih meseci u pojedinim delovima zemlje cene otišle u nebo

Objavljeno:

Maslac 4,50 evra, pica za 18 evra i parking za 40 evra - ono što zvuči kao luksuzni odmor u Švajcarskoj zapravo se odvija na nekada jeftinoj destinaciji za odmor.

U Hrvatskoj su cene skočile u nebo od uvođenja evra, piše austrijski list Kronen Zeitung. Podsećaju da Hrvatska od 1. januara 2023. više nema kunu kao službenu valutu, već evro. Istovremeno, više se ne proveravaju granice pri ulasku u državu, što posebno veseli turiste iz EU. Ono čemu se manje vesele jeste da su uvođenjem evra skočile cene svemu.

“Trenutno sam na odmoru u Hrvatskoj i ovde je skuplje nego u Austriji”, rekla je Austrijanka po imenu Brižit, dodajući kako je živciraju neka jela koja i bez priloga imaju “nevervatnu cenu”.

Parking i do 40 evra

Split
Splitfoto: Profimedia

"Pica 18 evra, biftek 38 evra… Visoke cene ne staju ni na namirnicama u supermarketu – maslac je 4,50 evra", rekla je Brižit koja smatra da je Hrvatska papreno skupa, prenosi hrvatski "N1"

Tokom letnjih meseci u pojedinim delovima zemlje naplate parkinga mogu dostići i do 40 evra. Međutim, važno je napomenuti da tačne naknade za parkiranje mogu varirati u zavisnosti od lokacije.

U primorskim gradovima i turističkim područjima, parkirališta su često zauzeta jer se mnogi posetioci voze sopstvenim automobilima. To može dovesti do povećane potražnje za parking prostorima, što opet dovodi do viših cena, prenosi austrijski portal "Kosmo".

Dubrovnik i Split najskuplji

Naknade za parkiranje mogu se razlikovati od lokacije do lokacije. U nekim hrvatskim gradovima one mogu biti umerene, dok su veće cijene u popularnim turističkim destinacijama poput Dubrovnika ili Splita. Parkiranje u blizini plaža ili turističkih atrakcija je često skuplje od parkiranja na širem području.

Bonus video:

03:33

KAKO ODGOVORITI NA ZAHTEV EU? Marinković: Hrvatska je primer njihove neusaglašenosti! Kovačević: TREBA SAMI DA DIŽEMO PRIVREDU

(Espreso/ Blic/ Kronen Zeitung)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.