DASA U SKUPIM ODELIMA VARAO ŽENE NA OVU FORU: Uzimao im pare i hvatao ih na SKUPU PRIČU
Šarmantni prevarant u Zagrebu, Foto: Profimedia

PREVARANT

DASA U SKUPIM ODELIMA VARAO ŽENE NA OVU FORU: Uzimao im pare i hvatao ih na SKUPU PRIČU

Šarmantni prevarant je ubrzo nakon toga otkriven i uhapšen

Objavljeno: 18:07h

Zdravstvena radnica u privatnoj ambulanti požalila se ove nedelje na zgodnog prevaranta koji "operiše" po Zagrebu "žickajući" novac za taksi.

Objavila je i njegove fotografije, uz napomenu da nosi brendiranu odeću i da koristi skupe parfeme. I ona je pala na njegov šarm i dala mu traženi novac. Ona je upozorila druge da ne nasedaju na njegovu priču, otkrivši da ga je grupa prevarenih već prijavila policiji.

"Čula sam od drugih da je priča uvek ista: skupi auto se zaključao sa ključevima unutra, a njegovi su na moru, pa mu treba novac za taksi jer živi u kući u blizini Zagreba. Čim uzme rezervne ključeve, vraća novac“, rekla je prevarena žena.

Šarmantni prevarant je ubrzo nakon toga otkriven i uhapšen. Kako je otkrila policija, protiv 39-godišnjaka je završena krivična istraga zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela prevara na štetu 22 osobe.

Kako saznaje portal Danica.hr, njegove žrtve su uglavnom bile žene koje je uspeo da prevari svojim šarmom, izgledom i skupom odećom i koje su mu poverovale.

"Sumnja se da je počinio pet krivičnih dela prevara i dva produžena krivična dela prevara na štetu 22 osobe, i to da je od novembra prošle do juna ove godine na području Zagreba prilazio oštećenim osobama lažno se predstavljajući kao advokat ili zaposlenog u kompaniji.

Obmanuo ih je da su mu ključevi i lične stvari ostavljene zaključane u autu ili kancelariji, zbog čega im je tražio novčanu pomoć za taksi prevoz do kućne adrese kako bi otišao po rezervni ključ.

Nakon što su oštećeni poverovali u njegovu lažnu priču, dali su mu novčane iznose do 200 evra. Obećao je da će pozvati i vratiti novac koji su mu dali po povratku u vozilo ili kancelariju, što nije učinio, već je pribavio protivpravnu korist od 2.330 evra na štetu 22 osobe.

Po završenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je predat pritvorskom nadzorniku. Policijski službenici nastavljaju sa preduzimanjem mera i radnji zbog postojanja osnova sumnje da je počinio slična krivična dela na štetu većeg broja građana, a da oštećeni nije prijavio prevarni događaj policiji", navode iz policije.

(Espreso/Danica.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.