MAJA ŠUPUT ČASNA SESTRA, MILANOVIĆ VOZAČ AUTOBUSA, A KOLINDA..: Hrvat smislio GENIJALNU FORU, gledajte SAMO (FOTO)
Mamić i Kolinda, Foto: EPA/BOGDAN CRISTEL, Beta/Antonio Bat

hit!

MAJA ŠUPUT ČASNA SESTRA, MILANOVIĆ VOZAČ AUTOBUSA, A KOLINDA..: Hrvat smislio GENIJALNU FORU, gledajte SAMO (FOTO)

Hrvat napravio zanimljiv spoj između poznatih osoba i zanimanja

Objavljeno:

Andrej Plenković kao muzičar, Zoran Milanović kao vozač autobusa, Maja Šuput kao časna sestra.

Poznate hrvatske ličnosti nisu napravile drastičan zaokret u karijeri, no kako bi izgledale u tim ulogama možemo videti pomoću veštačke inteligencije. U tim karijerama prikazao ih je umetnik Filip Filković Philatz koji je na svom Instagram profilu objavio niz fotografija koje je kreirao veštačkom inteligencijom.

"Spoj politike i zabave oduvek me intrigirao. Kako bi naš svet izgledao da naše vođe imaju potpuno različite karijere? Odlučio sam da pronađem odgovor na to pitanje. Ideja o suprotstavljanju ovih krajnje različitih scenarija pomoću slika koje sam generisao uz veštačku inteligenciju došla je iz moje inherentne znatiželje i ljubavi prema apsurdu. Jednostavna znatiželja da vidim kako premijer može izgledati kao pop zvezda ili predsednik kao vozač autobusa odvela me na ovaj put. To je razigrani obrat stvarnosti koji odražava naše snove i daje komentar o našem društvu", pojasnio je Filković za Večernji list.

Tako je Zoran Milanović postao vozač ZET autobusa, Andrej Plenković pevač koji peva obrade, Goran Bare saborski zastupnik, Gordan Jandroković prodavač ribe, Vladimir Šeks konobar, Tomislav Tomašević mađioničar, Kolinda Grabar-Kitarović ulična zabavljačica, Zdravko Mamić čistač ulica, Severina Vučković prodavačica, Maja Šuput časna sestra, Toni Cetinski vozač Ubera i Bolta, a Ivan Pernar beskućnik.

Bonus video:

01:17

Zoran Milanović: Kosovo je oteto od Srbije

(Espreso/ Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.