DVOJICA RIBARA IZ UMAGA NESTALA U MORU: Od utorka im se gubi TRAG, u toku velika POTRAGA
Potraga u toku, Foto: Stefan Stojanovic

VREMENSKI USLOVI OTEŽAVAJU

DVOJICA RIBARA IZ UMAGA NESTALA U MORU: Od utorka im se gubi TRAG, u toku velika POTRAGA

U akciji učestvuju Pula, Rijeka i Zadar, dok su jedinice Obalne straže stavljene u pripravnost

Objavljeno:

Dvojica ribara iz Umaga nestala su u utorak popodne u istarskom akvatoriju, a pokrenuta je potraga koja je u večernjim satima obustavljena zbog slabe vidljivosti i stanja mora, a nastavilo se u sredu ujutru.

Naime, prema informacijama hrvatskog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, nakon prijave o nestanku dvojice ribara hrvatske nacionalnosti, pokrenuta je koordinirana potraga, službenici Lučke kapetanije Pula, Pomorske i aerodromske policijske postaje.

U akciji učestvuju Pula, Rijeka i Zadar, dok su jedinice Obalne straže stavljene u pripravnost. U potragu su se uključili i ribari sa svojim čamcima, a o celom događaju obaveštena je i italijanska obalska straža.

„Poslednji put su viđeni u utorak oko 10.30 časova. Vremenski uslovi na moru juče nisu bili idealni, bila je jaka oluja, a najverovatnije su zbog velikih talasa velika plovila sa mrežama poremetila ravnotežu plovila i samu ravnotežu ribarskog čamca. Ribari koji su ih juče poslednji put uočili rekli su da se ribarski čamac nakrivio na jednu stranu“, rekao je savudrijski ribar Danilo Latin.

Bonus video:

00:12

Potraga se nastavlja od Pančevačkog mosta do Zemuna za trojicom prijatelja koji su nestali

(Espreso/Novi list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.