Otac i majka tužili SVOJU DECU! Kada čujete razlog, poći će vam suze!
Foto: Stock

da li je realno?

Otac i majka tužili SVOJU DECU! Kada čujete razlog, poći će vam suze!

Stariji bračni par iz Međimurja, 78-godišnja majka i četiri godine mlađi otac, tužili su sopstvenih šestoro dece – pet sinova i ćerku – tražeći sudskim putem da im svako od njih mesečno uplati 400 kuna za izdržavanje
Objavljeno:

Opštinski sud u Čakovcu odbacio je tužbu roditelja ocenivši da deca nisu u mogućnosti da plaćaju traženi iznos, piše portal lokalni.hr.

Roditelji su tužbu protiv sopstvene dece podneli u avgustu 2014. godine obrazlažući da više nisu sposobni za rad i ne primaju penziju i da nemaju ikakvih prihoda.

Za hranu, lekove i režije mesečno im, kažu su, treba 2400 kuna pa su predložili da sud obaveže svako dete na plaćanje po 400 kuna mesečno.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na to su se saglasila tek dvojica njihovih sinova. Jedan se pravdao teškim materijalnim uslovima jer radi za 3700 kuna mesečno, s tim da platu nije dobio osam meseci, a supruga mu je na minimalcu od 2200 kuna. Imaju velike minuse na računima i moraju izdržavati troje maloletne dece.

- Roditelji su mene i braću, kad smo bili deca, ostavili na brigu baki te otišli da rade u inostranstvo Pomagao sam im novčano kad sam mogao - kaže je taj sin.

Drugi sin koji se oglasio o tužbi roditelja penzioner je koji izdržava troje dece.

Supruga je nezaposlena pa cela porodica živi od njegovih 6100 kuna penzije, a otplaćuje i 250 evra kredita. Njihovi su roditelji radili u Hrvatskoj i u Austriji, ali na crno pa nisu ostvarili pravo na penziju. Nekoliko puta podnosili su zahtev za penzionisanje, ali su dobili odbijenicu. Prema Porodičnom zakonu, ako roditelji imaju više dece, dužnost uzdržavanja deli se između njih, prema mogućnostima.

(Espreso.co.rs / Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.