MAMIĆ PODIGAO TUŽBU PROTIV SPLITSKIH REPERA: Jedan stih je POSEBNO SPORAN, evo ko su mladići koji su mu NA METI
Zoran Mamić, Foto: EPA/Szilard Koszticsak

održano prvo roćište

MAMIĆ PODIGAO TUŽBU PROTIV SPLITSKIH REPERA: Jedan stih je POSEBNO SPORAN, evo ko su mladići koji su mu NA METI

Tužitelj Zoran Mamić nije došao na sud jer bi odmah bio uhapše

Objavljeno:

Na splitskom Opštinskom sudu održano je prvo ročite u privatnoj tužbi koju je Zoran Mamić podigao protiv dvoje muzičara - Vojka V. i Grše. Mamić tuži splitske repere za klevetu za pesmu koju su objavili u maju 2021., a koja je dosad prikupila gotovo milion pregleda.

Stih "Zdravko i Zoki stalno na koki" stajao je tužbe splitske repere Vojka V. i Gršu.

- To je naše umetničko izražavanje, komentarišemo društvene fenomene i to je to, rekao je Andrija Vujević, Vojko V. muzičar. Dodao je kako nema što pametno za reći osim da im je prošle nedelje izašao novi album.

- Mislim da se umetnička slobodna ne sme oduzeti. Zna se šta je hip hop, odakle je krenuo i na što ukazuje u društvu. Ako nam to uzmu onda nam mogu uzeti sve, rekao je Grgo Šipek, Gršo, muzičar. Tužitelj Zoran Mamić nije došao na sud jer bi odmah bio uhapšen. U begu je od hrvatskog pravosuđa zbog izvlačenja novca iz Dinama, zbog čega je pravomoćno osuđen na četiri godine i osam meseci zatvora. Od muzičara traži javno izvinjenje.

Zoran Mamić
Zoran Mamićfoto: EPA/Mahmoud Khaled

Vojko V. i Grše se ne osećaju krivim. Za svoj muzički rad ne nameravju da se, kažu, nikomu izvinjavati. - Treba sagledati u celosti, ne izvlačiti iz konteksta pojedine reči. Uostalom nigde ne stoji na koga se misli. U Hrvatskoj je svaki Zoran Zoki, rekao je Vinko Ljubičić, advokat Vojka V. Suđenje se nastavlja u maju . Vojko V. i Grše dobili su sveže ideje za nove pesme.

(Espreso/hrt.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.