HRVATSKI POLICAJCI U ULOZI BABICA: Porodili ženu u 35. NEDELJI TRUDNOĆE, službenik uradio i 1 TEŽAK ZAHVAT
Hrvatska policija, Foto: Profimedia

hit

HRVATSKI POLICAJCI U ULOZI BABICA: Porodili ženu u 35. NEDELJI TRUDNOĆE, službenik uradio i 1 TEŽAK ZAHVAT

Naime, prilikom redovne patrole na potezu od Savskog mosta prema Centru videli su čoveka koji im je mahao, dajući do znanja da mu je potrebna pomoć

Objavljeno:

Da se policijski službenici povremeno nađu u ulozi tzv. babica i asistiraju pri porođaju više nije nikakva novost. I upravo to su postupanja koja u njihovom policijskom radu ispisuju najlepše priče, a jedna takva dogodila se u Zagrebu.

"Juče u jutarnjim satima policijski službenici/ce u sastavu vođe patrole, policijske službenice i policijske praktičarke, izlaskom na teren nisu ni slutili da će im ova smena biti jedna od lepših priča koje je Policijska uprava zagrebačka imala.

Naime, prilikom redovne patrole na potezu od Savskog mosta prema Centru videli su čoveka koji im je mahao, dajući do znanja da mu je potrebna pomoć. Stali su i saznali da se njegova komšinica porađa. Tim patrole nije oklevao, nego su odmah došli na adresu, ušli u dvorište kuće i zatekli mlade buduće roditelje, odnosno majku na pragu u vidljivo jakim trudovima - kažu iz PU zagrebačke, prenosi Jutarnji.

Hrvatska policija
Hrvatska policijafoto: Profimedia

Po dolasku na traženu lokaciju, policajac Sandi upitao je trudnicu u kojem je mesecu trudnoće. Čim mu je odgovorila da je u 35. nedelji, porođaj je krenuo i više nije bilo vremena za čekanje.

"U jakom trudu, pomogao joj je da uđe u stan, stavili je da legne i u trećem naponu u ruke policijskog službenika Sandija smestila se mala devojčica kojoj je policijski službenik uspešno odmotao pupčanu vrpcu koja joj se zapetljala oko vrata i odahnuo zajedno sa svima zbog plača koji su svi iščekivali.

Beba
Bebafoto: Profimedia

Do dolaska hitne medicinske pomoći, najlepši poklon roditelja i čudo toga dana za policijske službenike sigurno se smestila u naručju policijskog službenika. Kao što je uvek bitan timski rad, tako je i u ovom slučaju on bio presudan. Policijske službenice bile su prava podrška u pravo vreme majci, pružajući i svu potrebnu pomoć kolegi", otkrivaju još iz zagrebačke policije, svesni plemenitosti njihovog policijskog posla.

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.