STANOVNIKE ZAGREBA UZNEMIRILA JAKA BUKA: Došlo do probijanja ZVUČNE BARIJERE, evo o čemu se RADI
Zagreb, Foto: Profimedia

DETONACIJA?

STANOVNIKE ZAGREBA UZNEMIRILA JAKA BUKA: Došlo do probijanja ZVUČNE BARIJERE, evo o čemu se RADI

Proboj se dešava na visini od 10.000 do 14.000 metara.

Objavljeno:

Zbog realizacije planiranih letova u okolini Zagreba došlo je do probijanja zvučne barijere, usled čega je nastala jaka i kratkotrajna buka koja je uznemirila građane.

Ministarstvo odbrane je ranije saopštilo da se probijanje zvučne barijere očekuje tokom probnih letova na područjima Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske i Virovitičko-podravske županije. Proboj se dešava na visini od 10.000 do 14.000 metara.

borbeni avion
foto: Profimedia

„U okviru planskih zadataka Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva, piloti 191. lovačke eskadrile 91. krila će ponedjeljak, 30. januara 2023. godine, od 13.00 do 18.00 sati i utorak, 31.01. 2023. godine, od 10.00 do 16.00 časova redovnim letačkim aktivnostima tokom kojih se može očekivati probijanje zvučne barijere“, saopšteno je iz Ministarstva.

"Hrvatsko ratno vazduhoplovstvo sve aktivnosti na područjima propisanih zona letenja provodi u skladu s propisima i pravilima koja uređuju korištenje vazdušnog prostora u Republici Hrvatskoj. U toku realizacije planiranog leta i zbog probijanja zvučne barijere, u skladu sa propisima i pravilima koja uređuju korištenje vazdušnog prostora u Republici Hrvatskoj, u toku realizacije planiranog leta i zbog probijanja zvučne barijere, vazdušne snage RH obavljaju sve aktivnosti. Očekuje se kratkotrajna pojačana buka i molimo građane za strpljenje i razumevanje“, dodaje se u saopštenju.

(Espreso/Dnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.