DRAGAN VULIN: Šokirani smo, naše prezime je staro hrvatsko, iz Dalmacije, i s ponosom ga nosimo
Foto: Reuter

provokacije

DRAGAN VULIN: Šokirani smo, naše prezime je staro hrvatsko, iz Dalmacije, i s ponosom ga nosimo

Između gradonačelnika Osijeka Ivice Vrkića i čelnika HDSSB - a Dragana Vulina došlo je do prozivke
Objavljeno:

Čelnika HDSSB - a uvredilo je što je gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić na Facebooku napisao kako je on prezimenjak ministra Aleksandra Vulina, poznatog po "pročetničkim izjavama i antihrvatskim stavovima".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Do prozivke je došlo zmeđu gradonačelnika Osijeka Ivice Vrkića i čelnika HDSSB - a Dragana Vulina, a povod je bila Vulinova prozivka da Vrkić "nije dovoljno oštro reagovao na optužbe ministra Ivice Dačića o Osijeku i Stepincu". Vrkić je odgovorio na Facebooku.

Iznenađuje me da on istovremeno nije spomenuo svog imenjaka Vulina koji je u svojim izjavama o Hrvatskoj daleko gori od Dačića. Znači li to da se „naš“ Vulin priprema da i grad Osijek dobije gradonačelnika istog prezimena? – napisao je Vrkić u utorak uveče. Vulin je to ocenio šokantnom uvredom i za njega, ali i celu porodicu, ističući kako je Aleksandar Vulin "poznat po, najblaže, pročetničkim izjavama i antihrvatskim stavovima", pa očekuje javno izvinjenje.

Naše prezime je staro hrvatsko prezime s korenima iz Dalmacije i s ponosom ga nosimo, ali ne samo to. Podsetiću ga da sam ja 1991. godine kao petogodišnji dečak prošao strahote rata, bio prognanik, pet članova moje porodice dalo je živote u obrani domovine, pa i grada Osijeka. Otac mi je dobrovoljac koji je u vojsku stupio 15. januara1991., što je gotovo godinu dana ranije nego što je to učinio sam Vrkić. Za razliku od njega, niti ja, niti iko iz moje porodice nije uživao nikakve društvene povlastice, ni pre rata, ni pose njega. Moj otac ima penziju, a majka je spremačica u školi – rekao je Vulin.

Njegov zamenik Karlo Šatvar izjavio je kako Vrkić, "umesto da štiti građane Osijeka od napada iz Beograda, od Ivice Dačića, napada Dragana Vulina".

Mogli bismo mu istom merom odgovoriti zašto nije oštrije reagovao prema Ivici Dačiću. Možda zato što su imenjaci ili ih možda veže pripadnost Komunističkoj partiji pre rata. Nego, nećemo se spuštati na taj nivo – izjavio je Šatvar, dodajući kako Vrkića "možda hvata i panika pa u svakome ko ga kritikuje vidi neprijatelja ili protivkandidata".

Bonus video:

ESPRESO TVITER Miša Vacić čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs / Večernji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.