UŽAS KOD KNINA: Nemački ovčar napao dečaka (8), završio sa teškim povredama i 100 šavova!
Foto: Profimedia

svi su u šoku

UŽAS KOD KNINA: Nemački ovčar napao dečaka (8), završio sa teškim povredama i 100 šavova!

Dečak je zbrinut u splitskom KBC-u, a operaciju koja je trajala puna tri sata obavio je maksilofacijalni kirurg prim. dr. Njegoslav Bušić
Objavljeno:

Tek kada je Osnovna škola Domovinske zahvalnosti u Kninu u sredu pokrenula humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za lečenje njihovog učenika Luke Milaka, u javnost su procurile šokantne informacije o stravičnom događaju od 2. februara u Vedrom polju kod Knina, u kojem je teške povrede zadobio ovaj osmogodišnji dečak.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Malog Luku je iznenada napao i izgrizao komšijski pas – nemački ovčar Reks u vlasništvu Stipana Šarića, nanevši mu višestruke teške povrede.

U Osijeku otkriven spomenik Stepincu!

Dečak je zbrinut u splitskom KBC-u, a operaciju koja je trajala puna tri sata obavio je maksilofacijalni kirurg prim. dr. Njegoslav Bušić. Operativnim zahvatom Luki su uspešno sanirane povrede na licu, ušima, u predelu vrata i potiljka, nastalim psećim ugrizima i šapama.

- Moj Luka se dobro oporavlja, ima ukupno stotinak šavova. Zahvaljujem se dr. Bušiću i njegovim kolegama koji su vrhunski odradili svoj posao. Ozlede su teške, zasigurno će ostati ožiljci, ali moje dete nije ni u jednom trenutku bilo u životnoj opasnosti - rekao je dečakov otac Borislav Milak, koji je sa suprugom svakodnevno uz Lukin bolnički krevet.

Sretan sam što je moje dete živo, dodaje Borislav, ali opet žalostan okolnostima ovog nemilog događaja

- Sve se to dogodilo u vreme prvog sumraka. Vidite, dok sam ga onako krvavog vozio automobilom u bolnicu, Luka mi je ispričao kako ga je Stipan poslao da mu potraži psa, pa mi je plačući rekao kako više nikad neće poslušati tog komšiju. Pas ga je iznenada napao u blizini Stipanove kuće, a vlasnik psa laže kad sada tvrdi da je Reks bio vezan. Tome je svedok moj otac Jovan, koji je svog unuka spasio iz psećih ralja. Jer, da je pas bio vezan, oni bi šapama odgurnuo Luku i više ne bi mogao do njega. Odbacujem neke tvrdnje da je ovo bio nesretan slučaj. Pa, tog psa vlasnik stalno drži odvezanog i luta po našem i susednim dvorištima, a ljudi beže u kuću. Moj Luka se nikad nije igrao s njim. Pas je nedavno ugrizao za nogu jednog komšiju, a i za patiku Stipanovu unuku.

Nakon svega što se dogodilo. Borislava Milata posebno boli ponašanje njegova prvog komšije Stipana Šarića.

- Bar da je izrazio žaljenje, ponudio neku pomoć, uputio toplu reč za mog Luku. Ništa od toga. Čak je njegova supruga pogrdnim rečima izvređala moju porodicu i Luku, pripisujući mom detetu krivicu za napad psa - dodao je Milat.

U četvrtak ujutro Jutarnji je pokušao da dođe do vlasnika psa, ali on se nije javljao na telefon.

Za Slobodnu Dalmaciju, je pak izjavio:

- Naravno da mi je žao deteta. Zvao sam njegovog oca nekoliko puta telefonom. Odgovorno tvrdim da je pas bio na lancu i dogodilo se to što se dogodilo.

(Espreso.co.rs / Jutranji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.