Grafit mržnje prema Srbima u službi lokalnih izbora: Pozivaju na ubistvo srpske dece!
Foto: AP

traže uklanjanje

Grafit mržnje prema Srbima u službi lokalnih izbora: Pozivaju na ubistvo srpske dece!

Mandić je danas izjavio da je odmah po prijemu pisma "reagovao prema nadležnim službama" i gradskim komunalnim službama, te najavio da će se u svemu i zvanično oglasiti
Objavljeno:

U karlovačkoj četvrti Rakovac osvnauo je grafit kojim se poziva na ubijanje srpske dece, s nedvosmislenom aluzijom na porodicu Zec, što je izazvalo reagovanje predsednika karlovačkih Reformista Ivice Margarina, koji je pozvao predsednika Veća iz HDZ-a Damira Mandića da ga ukloni i na taj način pokaže da ne podržava ovakve pozive na mržnju.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Margarin je upozorio da grafit na jednoj od zgrada u toj četvrti stoji već desetak dana, a u otvorenom pismu Mandiću, koji namerava da se kandiduje za gradonačelnika Karlovca, je poslao i fotografiju sa tekstom grafita u prilogu.

TRAMPA VOLIM, A KLINTON JE OD JUGOSLAVIJE NAPRAVIO HIROŠIMU: Nova zapaljiva kolumna Vedrane Rudan!

U pismu Margarin primećuje da se ovaj grafit nalazi samo stotinak metara od ulaza u kojem stanuje aktuelni gradonačelnik tog grada.

Mandarin istovremeno primećuje da bi gradonačelnik sigurno video ovu "gnusnu glupost nepismenog autora" da je bar jednom prošetao kvartom.

"Vreme je pred lokalne izbore i u više navrata javno ste objavili da ste kandidat svoje stranke za gradonačelnika grada Karlovca.

Delom pokažite da ne podržavate ovakve pozive na mržnju spram jednog dela stanovnika Hrvatske i grada Karlovca. Javno osudite one koji nanose sramotu gradu susreta, njegovom rukovodstvu i vama, a i meni", napisao je Mandarin u pismu Mandiću, preneli su hrvatski mediji.

Mandić je danas izjavio da je odmah po prijemu pisma "reagovao prema nadležnim službama" i gradskim komunalnim službama, te najavio da će se u svemu i zvanično oglasiti.

Mandić je u odgovoru Mandarinu grafit nazvao neprimerenim i zahvalio mu što je podstakao uklanjanje grafita koji sadrži ustaško "U", s aluzijom na ubijanje srpske dece i, kako se navodi, "'vatanje Zeca".

Bonus video: Teodor Tramp propuzao prvi put u Beloj kući

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.