Hrvatski Telekom kupio Crnogorski Telekom za 123,5 miliona evra!
Foto: ht.hr

mašala kapital

Hrvatski Telekom kupio Crnogorski Telekom za 123,5 miliona evra!

"Ova transakcija je u skladu sa orjentacijom kompanije na poslovanje unutar zemlje i nastojanja da ojačamo poziciju Mađar Telekoma na mobilnom tržištu, da poboljšamo ICT kapacitete" rečeno je u Mađar Telekomu
Objavljeno:

Hrvatski Telekom kupio je od Mađar Telekoma 76,53 odsto akcija Crnogorskog Telekoma u vrednosti od 123,5 miliona evra.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kupoprodajni ugovor je, kako je saopšteno iz Crnogorskog Telekoma, potpisan je danas.

Ova transakcija je u skladu sa orjentacijom kompanije na poslovanje unutar zemlje i nastojanja da ojačamo poziciju Mađar Telekoma na mobilnom tržištu, da poboljšamo ICT kapacitete, kao i da zadržimo nivo investicija u fiksnu mrežu i povećamo broj korisnika na lokacijama gde je brzi interent već dostupan “, rečeno je u Mađar Telekomu.

Zbog činjenice da se radi o transakciji unutar Dojče Telekom grupe, odnosno između povezanih kompanija, prema važećim normama ponuda za preuzimanje preostalih akcija Crnogorskog Telekoma nije neophodna, a takođe, kako je objašnjeno, ni dalje saglasnosti Agencije za zaštitu konkurencije, kako bi Hrvatski Telekom preuzeo akcije.

foto: Printskrin / Youtube

Saopšteno je da su bliskost crnogorskog i hrvatskog tržišta, mogućnost razmjene znanja i tehnologija, optimizacija poslovanja i mogućnost zajedničkog tržišnog nastupa, glavni razlozi za ovu transakciju i povezivanje dvije kompanije.

Hrvatski Telekom bilježi zapažene poslovne i finansijske rezultate i doprinijeće snaženju ukupnih performansi poslovanja Crnogorskog Telekoma, čime će se ostvariti najbolji učinak dve kompanije.

Predsednik Uprave Hrvatskog Telekoma, Davor Tomašković kazao je da kupovinom Crnogorskog Telekoma očekuju značajno poboljšanje Hrvatskog Telekoma i Crnogorskog Telekoma, pre svega kroz razmenu znanja i tehnologija, optimizacije poslovnih procesa i zajedničkog tržišnog nastupa.

(Espreso.co.rs / Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.