USTAŠE SE POVAMPIRILE NA BADNJI DAN: Zovu na oružje pred SRPSKOM CRKVOM! (VIDEO)
Foto: Facebook / Printscreen

BUDE SE HRVATSKI FAŠISTI

USTAŠE SE POVAMPIRILE NA BADNJI DAN: Zovu na oružje pred SRPSKOM CRKVOM! (VIDEO)

- Zašto Hrvatska zanemaruje više od 16.000 Hrvata, koji su se izjasnili kao pravoslavci? Možda zašto što oni ne pevaju četničke pesme?! - pita se Jurič, predstavnik "Velebita"
Objavljeno: 00:00h

Hrvatska pravoslavna crkva, ustaška organizacija iz četrdesetih godina prošlog veka, i akcija Velebit, koja poziva Hrvate na "samoorganizovanje jer se Srbi naoružavaju", održava "liturgijski obred" na zagrebačkom Cvetnom trgu.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Od vrata crkve Srpske Pravoslavne Crkve (SPC) u Zagrebu deli ih tek desetak metara. Skup obezbeđuje desetak interventnih policajaca, a među prisutnima je i bivši ministar boraca Mijo Crnoja.

foto: Facebook / Printscreen

Marko Jurič, vođa huligana i predstavnik projekta "Velebit", zatražio je od Hrvatske da registruje Hrvatsku pravoslavnu crkvu, a potom i da im nađu prostore gde će se održavati liturgijski obredi. U suprotnom, kaže Jurič, ovakve akcije će se redovno održavati na otvorenim javnim mestima.

- Zašto Hrvatska zanemaruje više od 16.000 Hrvata, koji su se izjasnili kao pravoslavci? Možda zašto što oni ne pevaju četničke pesme?! - pita se Jurič, a potom kritikuje hrvatske političare što su ćutali dok je na prijemu Srpskog narodnog veća povodom pravoslavnog Božića izaslanik Aleksandra Vučića pretio Hrvatskoj.

- Trebali su da mu kažu: 'Gubi se tamo u svoj četnički brlog u Beograd odakle si i došao' - ističe Jurič i dodaje: - Dosta je podaništva. Dosta je klanjanja. Dosta je svakodnevnog pravdanja da li smo ustaše ili nismo. Takvima kojima to treba govoriti treba jasno reći: Gospodo, odje****!'

"Nećemo se više povlačiti i zadnja poruka je - krećemo u napad", poručio je Jurič.

foto: Facebook / Printscreen

(Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.