RODITELJI OPASNOM HEMIKALIJOM LEČILI AUTIZAM: "Tako mora biti, dobro je za njega"
Ilustracija, Foto: Profimedia

šokantno!

RODITELJI OPASNOM HEMIKALIJOM LEČILI AUTIZAM: "Tako mora biti, dobro je za njega"

Studenti i profesori Edukativno-rehabilitacionog fakulteta takođe traže da se deca sa autizmom prestanu lečiti ovom metodom

Objavljeno:

Decu sa autizmom roditelji leče hlor dioksidom. Dok stručnjaci upozoravaju da je reč o izbeljivaču, hrvatske institucije ih ne mogu zaustaviti. Ali zato će se truditi studenti Edukativno-rehabilitacionog fakulteta. Dnevnik Nove TV donosi šokantnu priču.

Jedna majka je svoje dete sa autizmom lečila hlor-dioksidom - sada se kaje. Zbog straha i stida osude društva, o svemu piše anonimno.

"Svaki put kad mu isprskam tu dozu u usta, ne osećam se dobro. Miriše gore od deterdženta. Miriše kao da mu usta čisti toalet. Ali tako mora biti, dobro je za njega. Pa, izlečiti će se", napisala je ona. Sve ovo radila je, dodaje, po uputstvima žena koje se predstavljaju kao majstori prirodne medicine.

„Kaže mi da u mom detetu ima nečeg duhovnog i da ću ga možda odvesti na egzorcizam“, dodala je, a kako je vreme odmicalo, bilo je sve gore. Onda je došla prekretnica.

"Jednog dana sam tresla taj hlor i kap crnih helanke me je poprskala, i one su izbledele u sekundi. Shvatam da već neko vreme primećujem da mi je lavabo sav izbledeo. A onda sam se užasnuo jer je prošao kroz moja glava da je to moje dete pije, tada sam shvatila šta radim i prekinula sam sve“, opisala je ona.

Stručnjaci upozoravaju Studenti i profesori Edukativno-rehabilitacionog fakulteta takođe traže da se deca sa autizmom prestanu lečiti ovom metodom. Pokrenuli su peticiju i prikupili više od 3.000 potpisa.

„Cilj peticije je da posluži kao sredstvo, pismo nadležnim institucijama kako bi se ogradila i zabranila upotreba CD protokola u svrhu lečenja autizma“, kaže Monika Kukavica, student Pedagoškog fakulteta i Rehabilitacija.

Teorija iza CD protokola je verovanje da autizam izazivaju paraziti u crevima koje savremena medicina ne prepoznaje i koji mogu da ubiju hlor dioksid. Šef Kabineta za poremećaj autističnog spektra kaže da metoda nema naučnu osnovu.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Želimo da najoštrije osudimo i ogradimo se od ponašanja osobe koja navodi da je edukativni rehabilitator. Ne propisujemo lekove CD protokola", objašnjava doc.dr. sc. Jasmina Stošić sa Edukativno-rehabilitacionog fakulteta.

Dnevnik Nove TV pokušao je putem Fejsbuka da stupi u kontakt sa dve žene u Hrvatskoj koje zagovaraju ovakav način lečenja. Oni su rekli da ne žele da komentarišu to pitanje, ali je jedan od njih saopštio status.

U tom statusu kaže da je trebalo da bude u zatvoru, odavno bi bila i dodaje da studenti treba da uče, ali da je za profesore kasno jer zaključuje da CD protokol nema štetnih efekata. na telu.

'To je industrijsko izbeljivač' Dr Edgar Glavaš to ne priznaje i kaže da je reč o izuzetno agresivnoj i otrovnoj hemikaliji, za koju se navodi da je smrtonosna.

„A ako neko misli da MMS nije industrijsko izbeljivač, neka ga samo malo poprska na svoju omiljenu odeću i vrlo brzo će se uveriti da je to industrijsko izbeljivač“, kaže dr med. Edgar Glavaš, specijalista pedijatar.

HALMED, kao i američka Uprava za hranu i lekove, i vlasti u Australiji, Kanadi i Nemačkoj potvrđuju da je štetan jer sadrži hemikalije koje se koriste u dezinfekcionim sredstvima, pesticidima i tekstilnoj industriji.

"Upotreba ovih proizvoda može imati ozbiljne posledice po zdravlje ljudi. To mogu uključivati, na primer, mučninu, produženo povraćanje, nizak krvni pritisak opasan po život izazvan dehidracijom. Osim toga, prijavljene su hospitalizacije", dodala je Ivana Šipić Gavrilović. HALMED portparolka.

1 / 3 Foto: Profimedia

U Lekarskoj komori kažu da su od zabrinutog građanina dobili mejl sa podacima o ljudima koji se bave nadrilekarstvom u našoj zemlji i da su ga prosledili MUP-u.

Problem je što upotreba hlor-dioksida kod nas nije zakonski zabranjena kao u Sjedinjenim Državama. Peticijom to želi da se promeni, a to želi da promeni i majka koja je pisala Dnevniku Nove TV.

Bonus video:

03:04

NUKLEARNO ORUŽJE JE NESANICA CELOG SVETA, A POSEDUJE GA 12 DRŽAVA! Prof. dr Kajtez o opasnostima ovakve SILE

(Esrpeso/Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.