MAŠALA ZAPLENA: U kamionu pronađene kese sa 600 KILOGRAMA MARIHUANE!
Foto: Uprava policije MUP Crne Gore

Rekordni ulov

MAŠALA ZAPLENA: U kamionu pronađene kese sa 600 KILOGRAMA MARIHUANE!

Droga pronađena u kamionu bugarskih registarskih oznaka na prelazu Božaj, na ulazu iz Albanije u Crnu Goru, kojim je upravljao turski državljanin Murat Oz (43)
Objavljeno: 08:20h

Policija i carina Crne Gore zaplenili su na graničnom prelazu sa Albanijom 600 kilograma marihuane vredne između 1,8 i tri miliona evra i namenjenu tržištu Zapadne Evrope, saopštile su te službe.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Marihuana tipa skank pronađena je u kamionu bugarskih registarskih oznaka na prelazu Božaj, na ulazu iz Albanije u Crnu Goru, kojim je upravljao turski državljanin Murat Oz (43).

Naime, u letvrtak oko 22.10 graničnoj kontroli na GP Božaj pristupio je M.O, koji je upravljao teretnim motornim vozilom marke "Mercedes" sa priključnim vozilom. Policija i carinici su pregledali vozila, iako je vozač Murat Oz kazao da nema ništa da prijavi osim mešovite robe koju je prevozio. Kako se za mešovitu robu za koju je ovo lice imalo carinske deklaracije, a koja se nalazila u tovarnom delu kamiona, nije mogao izvršiti detaljan pregled jer se radilo o većoj količini gajbi, koje su bile nasložene po dužini i po visini u tovaru kamiona, carinici su Muratu Ozu saopštili da će ujutru biti upućen na skener u Carinski terminal u Podgorici. Nakon toga kamion je plombiran a roba je stavljena pod carinski nadzor. Vozilo je potom odvezeno na parking carinske ispostave u neposrednoj blizini, a putne isprave i dokumenta vozača zadržali su carinski službenici.

foto: Uprava policije MUP Crne Gore

Murat Oz se narednog jutra nije pojavio na carinskoj kontroli, pa su policajci i carinici na licu mesta pristupili istovaranju robe iz tovarnog dela kamiona iako vozač nije bio prisutan. Utvrđeno je da je mešovita roba bila samo pokriće za drogu koja je prevožena. Naime, iza kabine kamiona pronađene su 33 torbe u kojima su se nalazila pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana tipa skank.

Daljim pretresom u kamionu je otkriveno još 15 buradi sa pakovanjima iste sadržine.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.