Dikiću i srpskim državljanima uhapšenim u Crnoj Gori određen pritvor od 72 sata
Foto: YouTube Printscreen

osumnjičeni za terorizam

Dikiću i srpskim državljanima uhapšenim u Crnoj Gori određen pritvor od 72 sata

Tokom noći u nedelju na ponedeljak, 20 srpskih državljana u Specijalnom tužilaštvu saslušavani do dva sata ujutro
Objavljeno: 13:13h

Za dvadeset srpskih državljana koji se sumnjiče za stvaranje kriminalne i terorističke organizacije, određen je pritvor do 72 sata. Oni su, tokom noći u nedelju na ponedeljak, u Specijalnom tužilaštvu saslušavani do dva sata ujutro.

EKSKLUZIVNO: Milo Đukanović pravi novu Vladu Crne Gore, PREMIJER DUŠKO MARKOVIĆ!

Osumnjičeni vođa grupe, bivši komandant Žandermerije, Bratislav Dikić saslušavan je do 23 sata i 30 minuta. Iz Specijalnog državnog tužilaštva juče je saopšteno da za 20 uhapšenih državljana Srbije postoji osnov sumnje da su izvršili krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije u vezi sa krivičnim delom terorizma.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Osnovano se sumnja da je početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirana kriminalna organizacija, sa ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori. Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vreme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, sa namerom da proglase izbornu pobedu određenih političkih partija - saopšteno je u nedelju iz Tužilaštva.

(Espreso.co.rs / RTCG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.