BRUKA U CRNOJ GORI: "Rezolucija o genocidu u Srebrenci" na dnevnom redu u Skupštini! (FOTO)
Crna Gora, Foto: YoutubePrintscreen/ Bosnjacka stranka

UŽAS

BRUKA U CRNOJ GORI: "Rezolucija o genocidu u Srebrenci" na dnevnom redu u Skupštini! (FOTO)

Skupština Crne Gore osudila je masovni zločin u Srebrenici počinjen 1995. godine i prva u regionu prihvatila rezoluciju Evropskog parlamenta

Objavljeno: 16:53h

Ervin Ibrahimović, poslanik Bošnjačke stranke, predložio je da se dnevni red dopuni "Rezolucijom o genocidu u Srebrenci", što su poslanici Skupštine Crne Gore usvojili.

Za taj predlog glasala su 42 poslanika, 15 je bilo protiv, dok je 21 poslanik bio uzdržan.

- Opravdanost inicijative je svakodnevna. Mi u državi koja je lider u EU integracijama doživljavamo porast negiranja genocida. Ovaj dom ne smije dozvoliti promociju ratnih zločinaca. Ovo nije usmjereno protiv jednog naroda već je cilj pomirenje i suočavanje sa prošlošću. Bez suočavanja sa prošlošću ne možemo pomiriti region - kazao je Ibrahimović prilikom obrazloženja i pozvao poslanike da glasaju po savesti.

Parlament nije prihvatio predlog poslanika opozicionog DPS-a Danijela Živkovića koji je tražio da prva tačka dnevnog reda bude zahtev premijera za razrešenje ministra pravde Vladimira Leposavića.

O opozivu Leposavića raspravljaće se u okviru poslednje, 41. tačke dnvnog reda - izbori, imenovanja i razrešenja. Parlament nije prihvatio predlog poslanika opozicione Liberalne partije Andrije Popovića da se u dnevni red uvrsti Zakon o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola.

U sali su poslanici vlasti i opozicije, kao i potpredsednik Vlade Dritan Abazović, sa kojim je Bečić imao sastanak uoči sednice, prenose Vijesti.me.

Bečić je rekao i da je sednica kasnila zbog sednice Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje.

Novoformirana Skupština Crne Gore krajem decembra prošle godine odbila je glasovima poslanika pobedničkih lista sa ozbora 30. avgusta većinskim brojem glasova da na dnevni red uvrsti Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici, koji je predložila opoziciona Bošnjačka stranka Crne Gore.

Crna Gora
foto: Printskrin

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.