OBAVEZA SKUPŠTINE JE DA ISPOŠTUJE STAV PREMIJERA: Krivokapić ODLUČAN, neće da čuje za DRUGO MIŠLJENJE!
Zdravko Krivokapić, Foto: Profimedia

sramno!

OBAVEZA SKUPŠTINE JE DA ISPOŠTUJE STAV PREMIJERA: Krivokapić ODLUČAN, neće da čuje za DRUGO MIŠLJENJE!

On nije želeo da potvrdi da će se, u slučaju da DPS glasa za smenu ministra, to značilo da je na vidiku nova koalicija, tj. nova skupštinska većina...

Objavljeno:

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pokrenuo je postupak smene ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

On nije želeo da potvrdi da će se, u slučaju da DPS glasa za smenu ministra, to značilo da je na vidiku nova koalicija, tj. nova skupštinska većina.

Rekao je da misli da je obaveza skupštine da ispoštuje stav premijera, a da ako to ne bude tako ima određene korake koje može da preduzme.

Podsećemo, Krivokapić saopštio je danas da je pokrenuo proceduru opoziva ministra pravde i ljudskih prava Vladimira Leposavića, kao i da je spreman da podnese ostavku ako aktuelna vlada ne radi dobro.

Krivokapić je to učinio zbog izjave Leposavića o Srebrenici. Leposavić je na prvom "premijerskom sati" rekao da je spreman da prizna da se u Srebrenici dogodio zločin genocida kada to bude, kako je rekao, nedvosmisleno utvrdi.

On je rekao i da je u među vremenu haški tribunal izgubio legitimitet.

Krivokapić je tokom vanrednog obraćanja rekao da su Leposaviću "progledali kroz prste" kada je u pitanu bio istup u vezi Zakona o amnestiji i okolnosti oko usvajanja tužilačkih zakona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.