ISPRATIO GA VELIKI BROJ VERNIKA: Sahranjen episkop Atanasije Jevtić! (VIDEO)
Sahrana, ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube

tuga

ISPRATIO GA VELIKI BROJ VERNIKA: Sahranjen episkop Atanasije Jevtić! (VIDEO)

Sahrana umirovljenog episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija biće održana danas u znamenitom manastiru Tvrdoš kod Trebinja

Objavljeno: 15:26h

U manastiru Tvrdoš danas je sahranjen episkop Atanasije Jevtić. Opelo je počelo u 8:30 sati ispred Sabornog hrama u Trebinju, nakon čega je u 11 sati služena Sveta liturgija.

Usledilo je kratko obraćanje prisutnih, a nakon toga i pogrebna povorka odnosno litija, do manastira Tvrdoš. Sahrani episkopa Atanasija Jevtića prisustvovali su predsednica RS Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač, kao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Boris Pašalić.

Stotine Hercegovaca okupilo se oko hrama da po posljednji put pozdrave episkopa Atanasija, a među njima su bili još i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska zamolila je ranije sve ljude koji prisustvovuju sahrani episkopa Atanasija, da se strogo pridržavaju protivpandemijskih mera propisanih od strane nadležnih institucija - saopštila je ranije danas SPC.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.