Drmaju Srbiju, drmaju i svet: Evo koji narko klanovi vladaju Crnom Gorom! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Damir Dervišagić, Profimedia, Beta

dobrodošao u mafija caffe

Drmaju Srbiju, drmaju i svet: Evo koji narko klanovi vladaju Crnom Gorom! (FOTO) (VIDEO)

Četiri najjače ekipe, sukobi među njima, i likvidacije, često na teritoriji Beograda
Objavljeno: 15:34h

Policijski eksperti smatraju da je Crna Gora relativno malo tržište, ali da predstavlja značajno tranzitno područje za šverc droge zbog svog geografskog položaja, kao i zbog toga što je primorska zemlja, u neposrednoj blizini jednog kraka “Balkanske rute”.

Procene policije su da vođe u svoje grupe “primaju” samo odabrane rođake, prijatelje i kumove.

foto: Profimedia

Osim toga, organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori dobro su povezane i sa kriminalcima iz regiona i Evrope, pa tako se sa mnogima “udružuju” zbog lakšeg i boljeg delovanja, tvrde tamnošnje Dnevne novine.

Policija je jako skeptična pri označavanju članova ovih klanova, ali javne tajne kazuju mnogo toga.

Severom Crne Gore vlada nekoliko klanova. Rožaje je pod kriminalnom šapom Safeta Kalića, koji se nelegalnim poslovima bavi van Crne Gore. Kalić je čak i oslobođen optužbi za pranje novca krajem prošle godine, ali mu se sudi u inostranstvu. "Sajo" Kalić, koga su policije u regionu označile jednim od najvećih narko-dilera na Balkanu, a policija Srbije i ekskluzivnim snabdevačem "zemunskog klana", a nalazi se u zatvoru u Ahenu, zbog sumnje da je poslovao sa drogama u Nemačkoj.

foto: Youtube printscreen

Dugo se pričalo i o njegovoj svadbi, na kojoj je bio i Darko Šarić, a na kojoj je goste zabavljala Severina. Dnevne novine navode da Kalićev klan nije u sukobu sa ostalim crnogorskim klanovima.

Obračun crnogorskih mafijaša u Novom Sadu: Pucano na automobil u pokretu - dvojica ranjena!

Bijelo Polje pripada navodno Helu Duroviću, iako policija nema precizne podatke o njegovim aktivnostima, Kao visokorangirani kriminalac označen je od bezbednosnih službi BiH, jer važi za bliskog saranika kontroverznog Nasera Keljmendija, čiji ogranak vlada ulcinjskim podzemljem, tvrdi crnogorska štampa.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.