DRAGA, NEŽELJENA TVOJI RODITELJI SU ŽELELI DEČAKA! U crnogorskim novinama osvanule čitulje nerođenim devojčicama (FOTO)
Foto: Printscreen Twiter

STOP ABORTUSU!

DRAGA, NEŽELJENA TVOJI RODITELJI SU ŽELELI DEČAKA! U crnogorskim novinama osvanule čitulje nerođenim devojčicama (FOTO)

Kampanju je pokrenula NVO "Centar za ženska prava" sa ciljem da spreči zloupotrebu prenatalnih testova za rano detektovanje pola deteta u svrhe selektivnih abortusa

Objavljeno:

U crnogorskim dnevnim novinama, kao i širom društvenih mreža, danas su osvanule čitulje i plakati sa poslednjim pozdravom neorođenim devojčicama koje su majke abortirale nadajući se muškom nasledniku.

Tekst čitulje glasi: "Draga #Neželjena, tvoji roditelji više žele dečaka i zato nisi dobila priliku da budeš rođena. Oprosti im". U potpisu stoji "Tvoja ožalošćena Crna Gora".

HITLER JE BIO GENIJE ČIM JE PALIO SRBE I JEVREJE! Skandalozna izjava u Crnoj Gori TRESE BALKAN!

Kampanju je pokrenula NVO "Centar za ženska prava" sa ciljem da spreči zloupotrebu prenatalnih testova za rano detektovanje pola deteta u svrhe selektivnih abortusa.

Pre nekoliko nedelja u javnost su izašle priče Crnogorki koje su, pod pritiskom tradicionalne i patrijarhalne okoline koja očekuje muškog naslednika, i po nekoliko puta abortirale žensko dete, nakon što su genetski testovi pokazali da ne nose sina.

Reč je inače o testovima za rano otkrivanje pola bebe, odnosno biopsiji horionskih čupica, koji su zabranjeni u svrhe biranja pola bebe, ali ih Crnogorke najčešće rade u Srbiji gde se izvrši i većina abortusa.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.