HITLER JE BIO GENIJE ČIM JE PALIO SRBE I JEVREJE! Skandalozna izjava u Crnoj Gori TRESE BALKAN!
Foto: Damir Dervišagić

ŠTA JE OVO?

HITLER JE BIO GENIJE ČIM JE PALIO SRBE I JEVREJE! Skandalozna izjava u Crnoj Gori TRESE BALKAN!

Ana Bojović Radulović je prijavljena policiji, jer je na svom Fejsbuk nalogu napisala da je Hitler bio genije jer je „palio Srbe, Gabelje i Jevreje“

Objavljeno:

Podgorička policija nije pokrenula prekršajni postupak protiv aktivistkinje DPS-a Ane Bojović Radulović koja je prijavljena da je na društvenoj mreži Fejsbuk širila netrpeljivost i govor mržnje prema jevrejskoj, romskoj i srpskoj zajednici, javlja portal ujedinjenje.com.

Ana Bojović Radulović je prijavljena policiji, jer je na svom Fejsbuk nalogu napisala da je Hitler bio genije jer je „palio Srbe, Gabelje i Jevreje“.

DEPORTOVALI JE POSLE 30 GODINA: Ova Crnogorka mora da ode iz Amerike samo zbog JEDNE REČENICE (VIDEO)

foto: Printscreen Facebook

Nepreduzimanje postupaka u ovom slučaju doprinosi širenju i snaženju uverenja da u određenim situacijama policijski službenici selektivno primenjuju zakon, te politički pristrasno i diskriminatorno primenjuju svoja ovlašćenja. To je ocenjeno u mišljenju Saveta za građansku kontrolu rada policije, koje su doneli po prijavi Ž. Š., građanina Crne Gore.

Takvo postupanje policije ne samo što je na štetu zajednice iz koje dolazi podnosilac pritužbe, već je pogubno za poverenje i kredibilitet policije kako u toj zajednici, tako i u društvu u celini, navodi se u odluci Saveta.

U obrazloženju odluke piše da je Podgoričanin Ž.Š. podneo prijavu Centru bezbednosti (CB) protiv sugrađanke Ane Bojović Radulović zbog javnog promovisanja netrpeljivosti i govora mržnje prema srpskoj, jevrejskoj i romskoj zajednici, odnosno zbog javnog širenja rasne mržnje i nacionalne netrpeljivosti putem Fejsbuka.

Imenovana je javno pod punim identitetom, iako svesna da deluje u javnom prostoru, iznela nekoliko neprihvatljivih i neprimerenih komentara na račun jevrejske, romske i srpske zajednice u Crnoj Gori, pa je takav njen javni istup protivan ustavnim vrednostima i direktno promoviše povredu ravnopravnosti i netoleranciju koje predstavljaju najveće vrednosti Crne Gore, piše u prijavi građanina Ž.Š.

Pojasnio je da je prijavljena politička aktivistkinja „čime njen javni istup i ispoljeni govor mržnje stvara dodatnu zabrinutost i strah“. Ž.Š. je u prijavi naveo da ga je govor mržnje lično pogodio „zbog čega je osetio strah i zabrinutost za svoj status, integritet i svoj život te osetio i uznemirenost“.

Savet je od direktora Uprave policije Slavka Stojanovića i CB Podgorica zatražio detaljnu informaciju o preduzetim radnjama i postupanju policijskih službenika u konkretnom slučaju. Članovi tog tela tražili su informacije i od Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da li je podgorički CB konsultovao ODT povodom ove prijave i koje su konkretne radnje od strane ODT tim povodom preduzete.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.