LOVĆEN I DALJE GORI: Vojska pomaže vatrogascima, apeluju na dobrovoljce da pomognu!
Foto: Reuters/Ilustracija

ugrožen mauzolej

LOVĆEN I DALJE GORI: Vojska pomaže vatrogascima, apeluju na dobrovoljce da pomognu!

Opštinski štab je sinoć apelovao na građane i organizacije da pomognu u gašenju požara, kako bi se odbranila kulturna i prirodna dobra NP Lovćen

Objavljeno:

Požari su i dalje aktivni u podnožju Lovćena, a vatra preti da ugrozi i Njegošev mauzolej, turističke objekte, avanturistički park i kuće meštana u Nacionalnom parku na Lovćenu, zbog čega je opštinski štab za krizne situacije Cetinja apelovao na volontere da pomognu u gašenju požara.

Vatra već danima bukti u Nacionalnom parku Lovćen i u podnožju istoimene planine, a vatrogasci sa terena kažu da je trenutna situacija mirna.

SITUACIJA SVE KRITIČNIJA: Vatra u Crnoj Gori preti da proguta Njegošev mauzolej!

Vršilac dužnosti načelnika lokalne službe zaštite i spasavanja Aleksandar Zuber je lokalnim medijima rekao da vetar, čije se jačanje očekuje tokom dana, otežava situaciju.

- Sa jačanjem vetra i povećanjem temperature, očekujemo razbuktavanje vatre - kazao je Zuber.

U gašenju požara učestvuju vatrogasci iz nekoliko crnogorskih gradova, pripadnici Vojske Crne Gore, a pomažu i protivpožarni avioni crnogorskog MUP-a.

Opštinski štab je sinoć apelovao na građane i organizacije da pomognu u gašenju požara, kako bi se odbranila kulturna i prirodna dobra NP Lovćen.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.