CRNOGORCI UVELI KAZNE: Srpski turisti moraće debelo da plate, a ako nemaju čeka ih PAKAO!
Foto: Dragan Kadić

NOVI ZAKON

CRNOGORCI UVELI KAZNE: Srpski turisti moraće debelo da plate, a ako nemaju čeka ih PAKAO!

Zbog svega navedenog upozoravamo građane koji putuju na more da poštuju zakone Crne Gore kako bi izbegli kazne koje važe u toj zemlji

Objavljeno: 15:56h

Svi turisti iz Srbije, koji žele da odu na letovanje u Crnu Goru, od prošle godine su u obavezi da pribave prijavu za boravak, inače će morati da plate kaznu od čak 60 evra. Istu ovu obavezu imaju i Crnogorci koji imaju srpsko državljanstvo, pa će i oni morati i zbog samo jednog prenoćišta kod roditelja ili rođaka boravak prijavljivati lokalnom MUP.

Sve ovo su posledice pooštrene primene Zakona o boravišnoj taksi, kojim je crnogorsko Ministarstvo održivog razvoja i turizma odlučilo da zavede red i “napuni” budžet.

DRAMA U CRNOJ GORI NA PLAŽI NA KOJOJ LETUJU SRBI! U toku evakuacija u Boki kotorskoj, panika na sve strane! (VIDEO)

- Ukoliko se prilikom graničnih provera na izlasku iz Crne Gore utvrdi da je stranac bio u obavezi, a nije podneo prijavu, odnosno odjavu boravka, granična policija, shodno Zakonu o prekršajima, može izdati prekršajni nalog na novčanu kaznu od 60 eura. Ukoliko stranac prihvati novčani nalog, kazna se umanjuje za trećinu, na 40 eura - saopštio je prošle godine MUP Crne Gore.

S druge strane, novčanom kaznom od 60 do 600 evra može se kazniti za prekršaj stranac ako u predviđenom roku nije podneo prijavu, odnosno odjavu boravka.

U slučaju kad stranac koristi usluge davaoca smeštaja, obavezu podnošenja prijave, odnosno odjave boravka za stranca policiji ima davalac smeštaja, u roku od 12 časova od dolaska.

Zbog svega navedenog upozoravamo građane koji putuju na more da poštuju zakone Crne Gore kako bi izbegli kazne koje važe u toj zemlji.

(Espreso.co.rs / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.