CURILA MU RANA, ZAMALO SEPSU DA DOBIJE: Iz noge mu izvukli metar gaze dve godine posle operacije! (FOTO)
Foto: Zorana Jevtić

bruka u kliničkom centru crne gore

CURILA MU RANA, ZAMALO SEPSU DA DOBIJE: Iz noge mu izvukli metar gaze dve godine posle operacije! (FOTO)

Skenderu Vučetoviću operacija obavljena pre dve godine u kliničkom centru u Podgorici umalo kobna. Kad se žalio, rečeno mu je da je normalno što mu rana curi jer ima dijabetes

Objavljeno:

U ponedeljak je u rožajskom Domu zdravlja doktor Jaho Pepić iz noge sugrađanina Skendera Vučetovića (55) izvukao metar gaze. Gaza mu je ostala u nozi tokom intervencije u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, koja je rađena pre dve godine.

- Poslednja operacija na nozi urađena mi je u aprilu 2015. godine u KBC Crne Gore. Uradili su je Žarko Dašić i Nermin Abdić, a tada su mi izvadili metalnu šinu koja mi je ugrađena 2013. godine kada sam polomio butnu kost. Od ugrađivanja metalne šine, noga mi je stalno bila pod otokom i nije zarastala očekivanom dinamikom. Išao sam na redovnu kontrolu u beransku bolnicu kod dr Saše Novovića, koji me je uputio u Klinički centar, gde mi je početkom aprila 2015. godine izvađena šina iz noge - ispričao je Vučetović.

Vučetović je očekivao da će mu se zdravstveno stanje popraviti, ali bolovi u nozi nisu prolazili. Zbog bolova i sporog zarastanja rane obraćao se i dr Hrapoviću u bjelopoljskoj opštoj bolnici. Taj doktor ga je pregledao, ali nije posumnjao da u nozi ima "strano telo". Rekao mu je da je normalno što mu rana curi jer boluje od šećerne bolesti, a ima problema i sa bubrezima. Konstatovao je da će mu rana curiti dok je živ.

foto: Fonet

Skendera je spasilo što mu je supruga Faketa svakodnevno previjala ranu, nekada i po tri puta na dan.

- Ispostavilo se, da tako nisam radila, moj suprug bi verovatno dobio sepsu. Prošle sedmice iz njegove rane sam izvukla nekoliko končića. Nije mi se svidjelo kako rana izgleda, pa sam pozvala Hitnu pomoć. Ekipa je stigla i pregledala Skendera te preporučila da se obratimo izabranom lekaru. Dr Jaho Pepić je došao u ponedeljak i kada je pokušao da izvuče končić - za njim je krenula cela gaza. Bili smo šokirani - kaže Faketa.

Skender Vučetović je i danas u bolesničkoj postelji. Kaže da je već neko vreme nepokretan i dodaje da su bolovi splasnuli otkad mu je izvađena gaza i da mu rana od tada manje curi.

- Ne mogu da optužim lekare koji su me operisali za ovo što mi se desilo jer ne znam ko je zaboravio gazu, odnosno ko je odgovoran za ovo kroz šta sam prošao. Cilj mi je da ukažem na propuste, kao i da pozovem na veću odgovornost zdravstvenih radnika, kako se nešto slično nikome više ne bi desilo - objasnio je Vučetović zašto je svoje iskustvo podelio sa medijima.

- Potrudićemo se da to uradimo u toku naredne nedelje, da se ne bi eventualno zaboravilo, da jednostavno odmah reagujemo. Nema potrebe da saopštavamo imena lekara, ljudi rade tu, živi su, svako ko radi ima pravo da greši. Taj ko je pogrešio, biće sankcionisan. Sačekajmo nalaz - zaključila je Kovačevićeva.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.