ELDAR JE TRI DECENIJE TRAŽIO SESTRU: Mislili su da je neću prihvatiti jer je SRPKINJA! Preračunali su se!
Foto: Kurir, Privatna arhiva

sa 18 godina saznao da ima polusestru

ELDAR JE TRI DECENIJE TRAŽIO SESTRU: Mislili su da je neću prihvatiti jer je SRPKINJA! Preračunali su se!

Zdravo zovem se Eldar Nurković i postoji mogućnost da sam tvoj brat

Objavljeno: 09:03h

Život na ovim prostorima je sam po sebi neobičan i kompleksan, ne baš uobičajen. Prosečan Balkanac u svom burnom životnom veku ima veliku šansu i mogućnost da bude deo jednog rata, razaranja, spremanja za rat, krize, previranja nacionalizma, netrpeljivosti, etničkih podela, segregacije i ostalih egzotičnih socijalnih stanja.

Nemamo mi taj dosadni monotoni islandski način života, bez ratovanja, invazija, pretnji ratom... Nama to jednostavno ne pije vodu.

Tako je Rožajac Eldar Nurković počeo svoju neobičnu priču o potrazi za sestrom koju je upoznao nakon 28 godina.

BEBA NAĐENA NA OKRETNICI: Devojčicu u pelenama ostavili na Konjarniku!

"U toj šarolikoj tapiseriji napravljen sam i ja, i moj život kao i život većine ljudi ovde je bio sve samo ne jednostavan. Proizvod sam uspešnih roditelja iz jugoslovenske srednje klase, oca profesora na ekonomskom fakultetu i majke doktora medicine. Imao sam potencijalno dobru genetsku strukturu, i svetlu budućnost. No, kako to obično biva, prevrtljiva sudbina je umešala svoje duge prste i zakomplikovala stvari“, kazao je Eldar, poznati sarajevski fotograf i osnivač "E2 studija" u okviru kojeg se bavi i kinematografijom.

Mnoge od njegovih fotografija su postale svetski poznate, a nisu izostale ni nagrade ni u angažmanu direktora fotografije u nekoliko filmova.

ZAKLALI SU BEBU U KOLEVCI, PA SU MRTVU MAJKU NAMESTILI DA KLEČI PORED: Bili smo u Vraniću, mestu najjezivijih četničkih zločina! (FOTO)

"Otac u svom najplodonosnijem delu života obolijeva od, kasnije će se ispostaviti, neizlečive bolesti koja će ga odvojiti od nas zauvek. Malo ga se sećam uopšte. Više kroz naracije mnogobrojnih ljudi, kao čoveka koji je iz surovih sandžačkih vrleti, sa hladnog i nepristupačnog severa Crne Gore, sa obronaka Hajle došao u veliki grad i tu izgradio veliku i uspešnu karijeru.

Usput je pomogao brojnim sugrađanima, upisao stotine dece i studenata na fakultete u Prištini, jer je i sam na jednom bio uvaženi profesor i iskoristio svoj uticaj i moć za obrazovanje brojnih ljudi. Tu je kupio svoju besmrtnost“, kazao je Eldar, čiji je otac imao najveću sahranu u istoriji Rožaja i komemoraciju koje se ne bi postideli ni pojedini državnici.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.