Ili je Rusija u problemu ili je Crna Gora u zabludi? Vreme će pokazati!
Foto: Fonetap

Saopštenje DPS

Ili je Rusija u problemu ili je Crna Gora u zabludi? Vreme će pokazati!

Vladajuća DPS je ocenila da je zadržavanje na aerodromu u Moskvi i deportovanje poslanika Vukovića, bez ikakvog obrazloženja i prethodnog upozorenja, kao i uslovi u kojima se sve to događalo, ne služe na čast jednoj velikoj državi, koju Crna Gora smatra vekovnim prijateljem

Objavljeno: 15:38h

Vladajuća Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića oglasila se danas povodom zadržavanja i deportacije poslanika te partije Miodraga Vukovića iz Moskve, ocenivši da je ovim, kako navode, nedostojanstvenim činom samo potvrđeno ono što se odavno zna - da iza neprimerenog i nedostojnog mešanja Rusije u unutrašnje stvari CG stoji njena zvanična politika.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu, DPS tvrdi da je jasno da ovakav potez zvanične Moskve predstavlja samo još jedan vid odmazde prema Crnoj Gori, i prema ljudima koji slede državnu politiku svoje zemlje.

- Drugo objašnjenje teško da čak i Moskva može pronuditi. Na drugoj strani, javno se demonstrira da su najžešći protivnici Crne Gore iz Crne Gore na nedeljnom nivou gosti na nekoj od najviših tamošnjih zvaničnih adresa.

Rusija: Hoćete objašnjenje zbog hapšenja MILOVOG ČOVEKA? Nema problema, dobićete ga!

Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, Slaven Radunović i svi drugi koji su za šaku ruskih dolara spremni da izdaju sopstvenu državu, tamo su dobrodošli, uz javne talambase. Ipak, ne može ih oprati ni Marija Zaharova - navodi se u saopštenju.

DPS uverava da neće dugo proči, a vreme će kažu, pokazati da je u velikoj zabludi bila velika Rusija, a ne Crna Gora.

Vladajuća DPS je ocenila da je zadržavanje na aerodromu u Moskvi i deportovanje poslanika Vukovića, bez ikakvog obrazloženja i prethodnog upozorenja, kao i uslovi u kojima se sve to događalo, ne služe na čast jednoj velikoj državi, koju Crna Gora smatra vekovnim prijateljem.

foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/MONTENEGRONLINE CRNOGORSKI YOUTUBE KANAL

- Ovim nedostojanstvenim činom samo je potvrđeno ono što odavno znamo - da iza neprimerenog i nedostojnog mešanja Rusije u naše unutrašnje stvari stoji njena zvanična politika - navodi se u saopštenju.

Vuković je, poručuju iz DPS, doživeo neprijatnost na pragu bratske Rusije, ali je ona ovakvim odnosom ponizila samu sebe.

- I pokazala celom svetu koliko je ustvari slaba, kad se tako siledžijski može odnositi prema jednoj maloj zemlji, tradicionalnom prijatelju, čija je sva krivica u tome što je odlučna da sama bira svoj put u budućnost - ističu iz DPS i kao primer navode priključenje sankcija EU protiv Rusije, uz obrazloženje da je to učinjeno jer su kandidat za članstvo.

Očekivali su, kažu, da će u Moskvi biti mudrosti da se neguju odnosi makar na određenim nivoima, u obostranom interesu.

- Ovakvi potezi velike nuklearne sile, koja se iživljava na prizeman način na svojoj teritoriji nad crnogorskim poslanikom narušenog zdravlja, pokazuje da je Moskva zaista u problemu. Ili da smo mi u Crnoj Gori u velikoj zabludi... - navodi se u saopštenju i poručuje da se Rusija ne čudi, ako Crna Gora bude povlačila slične poteze.

- A spisak onih iz Rusije koji se neprijateljski, što javno što tajno, odnose prema Crnoj Gori, mnogo je širi od onog zvaničnog EU - navodi se u saopštenju DPS.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.